Ledeninformatie - FC Bergen - Veilig voetbalen voor iedereen!

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Ledeninformatie

Ledeninformatie

Als vereniging zijn we natuurlijk een bolwerk van ene hoop verschillende mensen. En toch moeten we met zijn allen zorgdragen voor onze club. Wij stellen voorop dat FC Bergen een plaats moet zijn waar iedereen zich veilig voelt en zich mag richten op plezier maken met voetbal. Er zijn een heel hoop facetten welke hier aanhangig aan zijn, maar zoals gezegd staan veiligheid en plezier ten allen tijde voorop. Om dit te waarborgen zijn er een aantal zaken die we moeten waarborgen met zijn allen.


Gedrag

Als FC Bergen hebben we een gedragscode. Deze geldt voor iedereen die op welke manier dan ook actief is binnen de vereniging of gebruikt maakt van de faciliteiten van de club. Dit zorgt ervoor dat plezier & veiligheid voorop blijven staan. We verwachten dat je als lid van de vereniging deze waarden hoog in het vaandel hebt staan.

Mocht de situatie zich voordoen dat deze waarden en normen in het geding komen, dan verwachten we ook dat je dit met dezelfde gedachte probeert op te lossen. Of je nu speler bent en het niet zo goed kunt vinden met een medespeler, een trainer die zich misschien een beetje in de kou voelt staan of als ouder die misschien te weinig informatie heeft over het team van uw zoon of dochter, ten allen tijden staat fatsoenlijke communicatie voorop.

Vertrouwenspersoon

Momenteel is er nog geen vertrouwenspersoon binnen onze vereniging actief. De voorbereidingen hiervoor zijn getroffen. Aan de andere kant ben je natuurlijk vrij om te kiezen met wie je jouw onderwerpen bespreekt. Weet je niet bij wie je moet zijn? Vraag het dan aan je leider of mail naar info@fcbergen.nl.


Vrijwilligersbeleid

In het dagelijks leven worden er binnen verschillende organisaties gebruik gemaakt van een V.O.G. om met name vrijwilligers te controleren. Deze 'verklaring omtrent gedrag' wordt afgegeven door de gemeente & het ministerie van Justitie & Veiligheid. Het aanvragen hiervan kost vaak een bepaald bedrag.  Omdat wij onszelf nog steeds zien als sociaal maatschappelijke organisatie, vertrouwen wij ook vooral op onze communicatie. Het kunnen overleggen van een V.O.G. is daarom niet noodzakelijk. Wel zullen we altijd een kennismakingsgesprek plannen om bepaalde verwachtingen te scheppen en eventueel afspraken vast te leggen.


Informatie spelers

Alle belangrijke informatie voor al je wedstrijden, je evenementen en je ranglijsten, wordt door de KNVB bijgehouden. In de app van VoetbalAssist Clubapp is deze informatie voor iedere voetballiefhebber beschikbaar. Je ziet er standen, uitslagen, wijzigingen, topscoorders, man of the match, etc. van ieder team dat je in de app volgt. Verder kun je er routes vinden naar je uitwedstrijden wat natuurlijk superhandig is en kun je wedstrijden direct toevoegen aan je agenda van je smartphone.

Download voor iOS

Download voor Android


Informatie trainers

Binnen FC Bergen is er meer dan genoeg ruimte om eigen invulling te geven aan trainingen voor de jeugd. Deze dienen echter wel volgens de visie 'Jeugdvoetbal 2019-2022' ingevuld te worden. Centraal in deze visie staat het trainen en opleiden volgens de app 'Rinus' welke door de KNVB wordt uitgegeven.

Indien er van deze visie afgeweken wordt, gaat dit altijd in overleg met de Jeugdcommissie en is niet vanzelfsprekend.

Download voor iOS

Download voor Android


Informatie leiders

Als leider zijnde wordt er best wat van je verwacht op een wedstrijddag. Is er genoeg vervoer? Wie ontvangt de tegenstander? Wie zorgt voor de thee? Is de kleedkamer schoon? Wie ontvangt de scheidsrechter? Etcetera.

Om alles een stuk makkelijker te maken worden alle wedstrijdformulieren tegenwoordig digitaal ingevuld. Het is de bedoeling dat je hiervoor de app 'Wedstrijdzaken' van de KNVB gebruikt. Iedere leider en/of trainer zal dit voor het eigen team doen. Maar wat kun je er allemaal mee?

Met de app Wedstrijdzaken leg je het volledige wedstrijdformulier van jouw (zaal)voetbalwedstrijd digitaal vast op je mobiele telefoon. Van spelersopgaaf tot wissels en van tuchtzaken tot het invoeren van de eindstand. En zelfs de doelpuntenmakers achteraf. Alles wat je heel vroeger op papier deed en naderhand op de PC, kun je nu in de app invoeren. Heb je akkoord gegeven op het wedstrijdformulier, dan wordt het formulier automatisch doorgestuurd naar de bond. Dit scheelt dus weer een hoop extra werk voor de club.

Download voor iOS

Download voor Android

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!