Home » Verslag Markiezencup 2019

Verslag Markiezencup 2019

Gepubliceerd op 18 augustus 2019 om 21:02

Afgelopen week vond de Logus Markiezencup 2019 plaats. Dit jaar was de buurvereniging Nieuw-Borgvliet gastheer van dit evenement en we starten met grote complimenten voor de organisatie!

Dit jaar was onze Zaterdag 1 actief in een poule met Dosko Za2 & MOC'17 Beloften. Helaas was er een afmelding van Dosko daags voor de start van het toernooi waardoor er slechts een poule wedstrijd was, tegen de beloften van MOC'17.

Deze wedstrijd was vermakelijk om te zien. Deels door het foutenfestijn aan beide zijden maar zeker ook door de echte doelkansen die ontstonden. Uiteindelijk moesten we onze meerdere erkennen in de tegenstander en verloren we deze wedstrijd met 1-3.

Op zaterdag 17 augustus stond de wedstrijd om de 5e & 6e plek op het programma tegen Vrederust. Onze tegenstander kent natuurlijk een hechte groep welke al zeker 2 jaar succesvol is in de competitie en zelfs reikte tot de nacompetitie. Helaas waren we voor Vrederust geen partij en ging de wedstrijd verloren in een korfbaluitslag: 4-8. 🤭

 

Dezelfde zaterdag gingen onze 'veteranen' aan de slag in de 7x7 wedstrijden. Er werd kansloos verloren van Halsteren met 1-3 en onterecht verloren van Dosko met 1-2. In de wedstrijd om de 5e plaats werd de veteranen elite van VVC'68 aan de zegekar gebonden. Na bloedstollende penalty's was de winst voor ons aller FCB! 🏆 

 

Natuurlijk zijn het geen resultaten die tot de verbeelding spreken. Het zijn zelfs resultaten waar je het liefst niet bij stil wilt staan. Maar vergeet niet waar we staan in de situatie rond onze Za1 en dan mogen we vooral heel blij en trots zijn dat er dermate veel spelers zijn binnen de club die een handje willen helpen. Jongens die begrijpen dat je niet alleen voetbalt voor jezelf. Je laat een tegenstander in de steek als je niet op komt dagen, je ontneemt hen een leuke pot voetbal & plezier. Koste wat kost hebben we onszelf beloofd om invulling te geven aan deze rol, de rol van wedstrijdpartner, de rol van bijna zekere verliezer, maar ook zeker de rol van sportieve ploeg. Een tegenstander willen zijn voor jongens met wie we in de stad staan, samen tennissen of waar we al jaren tegen spelen, jongens die we door en door kennen. Dit vonden we allemaal belangrijk!

Aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen: bedankt! Er is veel over gezegd, maar wij zijn uitermate trots op jullie!


«   »