Home » Wedstrijdverslag | DOSKO 6 - FC Bergen 5 (VRDS)

Wedstrijdverslag | DOSKO 6 - FC Bergen 5 (VRDS)

Gepubliceerd op 22 augustus 2019 om 23:29

Daar was hij dan, de eerste pot van het seizoen. De kraker waarbij het ging om de eeuwig roem, de glorie en het succes.
Weken lang is er keihard getraind om ons klaar te stomen voor dat ene moment, DE 90 minuten.
Er was spanning, strijd en sensatie waardoor de meegereisde harde kern het soms benauwd kreeg.
Dosko 6 - Fc bergen 5, een geweldig affiche!

Voor de wedstrijd werd er al gespeculeerd over mogelijke transfers omdat de spelers van fc bergen 5 er als goden in het wit uitzagen. Het eerst fluit signaal klonk nadat fc bergen al dik gewonnen had bij de tos. We kwamen als heilige maagden uit de start blokken en speelden voorzichtig. Na de bal een behoorlijk periode in het bezit te hebben gehad werd er door aardig positiespel de rechtsbuiten positie gevonden. Deze besloot hem strak voor te geven en werd, in onze overtuiging maar ook zeker in die van de scheidsrechter, tegen de hand geschoten van een van de 8 verdedigers van de tegenstander. PENALTY!!!  Als een pas geboren kalf kwam onze sloopkogel aangelopen en legde de bal erg zelfverzekerd op de stip. Na zijn precies uitgemeten aanloop, de lengte van zeker een halve duimstok, nam hij de bal op zijn binnenkant rechts. OVER!! Door het te veel achterover hangende lichaam, waarbij hij toch genoeg contragewicht heeft, werd de bal op z’n Stams de linie opgeschoten.

Door het overwicht op het middenveld, letterlijk en figuurlijk wel te verstaan, kwamen wij tot mogelijkheden en speelde we erg goed tot de 16 meter van de rood gele. Met hier en daar een razend snelle counter probeerde dosko de brilstand op het bord te veranderen, maar door erg goed optreden van de verdediging strandden ze vaak al voor het gevaren gebied. De tactische Turk had in de eerste helft de beste mogelijkheden, na de penalty uiteraard, om de score te openen. Helaas voor het Fc Bergen 5 werd de spanning hem te veel en zakte hij tijdens het afwerken door zijn benen als goed gekookte spaghettislierten. Ondanks het betere van het spel en erg veel balbezit gingen we met de brilstand op het bord de (ingekorte) rust in.Na zeker drie slokken thee en een poging tot toiletteren gingen we verder want er was geen licht.

De tweede helft
De doskoaanen hadden besloten het erg compact te houden en speelde erg gedisciplineerd waardoor de witte legendes soms moeite hadden om de bal tussen de linies te krijgen. (Let op, dit zijn andere linies als waar de bal van boy eindigde)  Het begon er op te lijken dat de wedstrijd ging eindigen in een 0-0 ondanks de soms snelle uitbraken van dosko, met een linksbuiten die op een opgevoerde Puch zat. Na een formidabele steekbal op de Mummy van Bergen werd er een duidelijke overtreding gemaakt door de verdediging van Dosko. PENALTY!!
In Griekenland zouden ze er een rechtszaak van maken.
Nu achter de bal de altijd zekere reus uit het zuid-westen..een aanloop die nu zeker het aanzien waard was..een bal die onderweg is naar de rechterhoek van de keeper... MIS!! Een geweldige save van de doelman en een balende reus... Zou het dan toch een debacle worden?

Maar toen naar een ogenschijnlijk fluwelen wreeftrap van conshitta die precies eindigde op de borst van the mummy die de bal daarna al chippend over de keeper wist te werken. 1-0!!! Hierna werd er gewisseld, tijdens het juichen werd the mummy dusdanig geknuffeld door de sloopbal dat hij zich opnieuw moest tapen.
Vanaf hier ging het snel, evenals de zonsondergang. Kort na de openingstreffer werd na het goed houden van het overzicht de Reus van het zuid-westen weer gevonden, die hem al scheppend over de keeper werkte. Crusio is jaloers over de schepwijze van deze held! 2-0!!!
Terwijl iedereen aan het wachten was op het eind signaal van de goed leidende scheidsrechter werd er, zo blijkt want het licht was uit, een afstandsschot van jewelste geproduceerd. Was dit Vince? Was het een buitenkantje? We zullen het nooit weten maar de grote verhalen gingen in de 3de helft in het rond.

 

We willen alle aanhang, fans, familieleden bedanken voor de support! Wij vonden het geweldig! Dosko erg bedankt voor het goede ontvangst, de gezelligheid en excuus voor de extra overwinning van de derde helft! Het was een waar genoegen,

 

De zinderende reporter...


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.