Home » Definitieve teamindeling JO8 & JO9

Definitieve teamindeling JO8 & JO9

Gepubliceerd op 8 september 2019 om 09:49

Zoals eerder vermeld, was het een behoorlijke puzzel om de teamindeling voor de JO8 & JO9 rond te krijgen. Eind vorig seizoen is er natuurlijk vanuit de club de uitspraak gedaan dat alle teams bij elkaar blijven. Achteraf blijkt dat geen hele handige uitspraak want door o.a. overschrijvingen van andere verenigingen, nieuwe inschrijvingen & doorschuivingen vanuit de mini's, ontstonden er jeugdteams met meer dan 10 spelers. Dit vinden we absoluut ongewenst omdat er dan wel erg veel wissels zijn bij een wedstrijd die officieel 6 tegen 6 is.

Daarop volgend hebben we besloten om de eerste weken van het seizoen, de weken met bekerwedstrijden, af te wachten zodat toch alle kids konden voetballen en we voor de competitiestart de definitieve teams zouden hebben. Totdat afgelopen maandag, geheel onverwachts, de nieuwe website live ging en waar op de teampagina's een concept-indeling stond welke nog niet was gecontroleerd. De verrassing en onduidelijkheid waren dus compleet 😓

Al met al hadden we dit als jeugdcommissie veel beter kunnen en moeten doen. We hadden niet op alles invloed, maar er mag verwacht worden dat deze zaken voor volgend seizoen voor minder onduidelijkheid zullen zorgen.

 

De indeling

We zijn nu dit jaar in de positie gekomen waar we een extra JO9-2 team konden formeren. Met dank aan Ellen Suijkerbuijk staat dit team ook al ingeschreven voor de competitie. Dit betekent dat de indeling van de JO8-1, JO9-1 & JO9-2 dus opnieuw bekeken moest worden. De indeling staat nu in correcte vorm op de verschillende teampagina's:

Bij deze indeling is rekening gehouden met de wens die door sommige ouders op een eerder moment is uitgesproken. Verder hebben zijn we ontzettend blij dat Frank van Oevelen & Jaap Bakx  de nieuwe JO9-2 onder hun hoede nemen. Voor veel spelers zijn zij bekende papa's van vorig seizoen. Verder is er zelfs nog ruimte in een aantal team om uit te breiden en kunnen ALLE kids gewoon lekker voetballen.

 

En nu?

Aankomende week staat nog een laatste bekerronde gepland. De afspraak is dat de 'oude JO8-1 & JO9-1' deze wedstrijden nog afwerken in dezelfde samenstelling als afgelopen week. Dit betekent dat de trainingen deze week al in de nieuwe samenstellingen plaatsvinden, waarbij de JO9-2 & JO9-1 indien nodig, samen zullen trainen. Vanaf de week van 16 september start de competitie en vanaf dat moment zullen de nieuwe indelingen ook voor de wedstrijden actief zijn.

 

Belangrijk!

Zoals al veelvuldig gemeld, zullen de teamindelingen vanaf seizoen 2020/2021 volledig op basis van leeftijd moeten zijn. Dat betekent dat er wederom geschoven zal moeten worden, in bijna alle teams. Maar omdat we dat nu al weten, mogen jullie verwachten dat we daar gedurende het hele seizoen aandacht voor gaan hebben. Vanuit de jeugdcommissie, leiders & trainers zal hier actief over gesproken gaan worden om het, zoals beloofd, beter te laten verlopen dan de voorbije weken. 

Voor vragen over de indeling kun je terecht bij de jeugdcommissie via jeugd@fcbergen.nl


«   »