Home » FCB investeert in vertrouwen

FCB investeert in vertrouwen

Gepubliceerd op 3 oktober 2019 om 10:23

De laatste weken zijn we druk bezig met het in kaart brengen van actiepunten die misschien helemaal niets met voetbal te maken hebben maar wel met het op de juiste manier runnen van een sociaal maatschappelijke organisatie. Deze rol heeft de vereniging namelijk ook en dat laat zich het beste omschrijven als 'goed verenigingsschap' en is natuurlijk een uitermate breed begrip.

Wel of geen V.O.G. beleid?

De laatste weken hebben we onszelf afgevraagd of we aan nieuwe vrijwilligers die een rol gaan bekleden binnen de vereniging, kunnen vragen om een V.O.G. te overleggen. Dit is een Verklaring Omtrent Gedrag die iemand kan aanvragen bij Justitie.

Bij de bestuursvergadering vorige week is besloten dat we dit per direct doorvoeren. We zien geen bezwaren om het niet te doen, maatschappelijk geeft het een sterk signaal af dat we ten aanzien van onze jeugdige leden hier op controleren en het verhoogt de drempel voor mensen met 'kwade bedoelingen'. Tevens heeft overleg met Nieuw-Borgvliet ons geleerd dat zij het al wel voerden, maar niet controleerden. Gezien het feit dat we samen een sportpark delen en daarmee de verantwoordelijkheid, hebben we besloten hier een lijn in te trekken. Samen met Nieuw-Borgvliet zorgen we ervoor dat we er alles aan doen om goede en fijne vrijwilligers te vinden die bijdragen aan een veilige omgeving voor onze leden, ouders & sponsoren.

Nog een stap verder...

In het kader van een veilige omgeving, wat centraal staat in de visie 'Jeugdvoetbal 2019-2022', hebben we vanaf zaterdag  5 oktober 2019 een nieuwe vrijwilliger binnen de gelederen. Haar naam is Jolanda van Winsen.

Jolanda van Winsen

Jolanda heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van E.H.B.O, kinderhulpverlening & sportblessurebehandeling. Zo is ze ondersteunend geweest bij vele sportactiviteiten en nog steeds actief bij o.a. Rode Kruis. Zij heeft aangegeven op zaterdagochtend tot beging van de middag op de club te willen zijn om ons te helpen bij calamiteiten die zich voordoen. Of het nu gaat om een tand door de lip of iets van een heel ander kaliber, we hebben er vertrouwen in dat de slachtoffers bij Jolanda in goede handen zijn. 

Jolanda zal gebruik maken van de verzorgingsruimte bij de kleedkamers, ze is te herkennen aan de geel/blauwe EHBO uitrusting en onderdeel van de overeenkomst is dat FC Bergen een opfriscursus aanbiedt m.b.t. behandeling sportblessures en zorgt dat er de juiste spullen zijn voor Jolanda om in actie te kunnen komen.


«   »