Home » Terugblik zaalvoetbal

Terugblik zaalvoetbal

Gepubliceerd op 30 december 2019 om 12:27

Afgelopen zaterdag 28 december was het dan zover. Het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi stond weer op de agenda. Zo op de zaterdag tussen kerst en oud & nieuw weten veel leden de weg naar sporthal De Boulevard te vinden. Al jaren komen we hier graag mede omdat het aangesloten sportcafé Sportza zo'n fijne plek is om lekker samen te komen met vrienden en bekenden die even lekker komen kijken. Alle vaders en moeders zijn vaak present, maar wat te denken van de vele opa's en oma's die we ieder jaar zien... kortom altijd een fijn en warm samenkomen in een toch al drukke tijd.

 

Nieuwe vorm

Dit jaar is er besloten om het toernooi samen met Nieuw Borgvliet te organiseren. Na een succesvolle Halloween activiteit hebben we ons de vraag gesteld of we zaalvoetbal wellicht niet samen zouden kunnen doen? De locatie is er uitermate geschikt voor, vele ouders kennen elkaar en dat is alleen maar gezellig en er is een wat bredere opzet van het toernooi te realiseren. Na een kort overleg werd hier van 2 kanten een volmondig 'JA' op gegeven.

De inschrijfpagina ging live en dan is het wachten.... hoeveel inschrijvingen komen er? Gaan we er genoeg krijgen? Kunnen we iedereen bereiken voordat de inschrijving sluit? Krijgen we rond kerst alles geregeld om alle inschrijvingen te verwerken en het toernooi te plannen?

Het resultaat: 112 ingeschreven jeugdspelers, 12 seniorenteams, 23 jeugdleiders, 6 scheidsrechters & 7 man toernooi organisatie!

 

Jo7, Jo8 & Jo9

We startten de dag om 08:30 uur met de ontvangst van de allerjongsten van de jeugd. Na een korte introductie en teamverdeling werden de ploegen  op scherp gezet. In deze ronde zou er gestreden worden tussen Manchester City, Liverpool, Bayern München, Juventus & Barcelona.

Na een bloedstollende poulefase was het Manchester City wat bovenaan eindigde. Geleid door Jochem Jongepier & Sebastiaan Tempelaars is dit team ongeslagen kampioen geworden! Gefeliciteerd mannen.

Na de prijsuitreiking was er voor alle spelers een Happy Meal wat klaar stond bij 'de buren' van McDonald's Bouelvard.


Jo10, Jo11 & Jo12

Rond 11:00 uur trapten we af met de oudste pupillen van onze jeugd. Van beide verenigingen was er een erg gedreven en gemotiveerde groep aanwezig. Ook hier speelden we in een poule systeem met deelnemende teams van Ajax, Feyenoord, AZ, PSV & Willem II. En ook hier was een duidelijk winnaar gekomen en dat was AZ onder leiding van Peter Glerum. Gefeliciteerd mannen!

Het was mooi om te zien dat de Jo10 kids, die in competitie op een 1/4 veld spelen, zich prima konden meten met  de spelers die al op 1/2 veld spelen.


Jo13, Jo14 & Jo15

De laatste groep binnen de jeugd waren de junioren. Hier zag je al echt dat er soms heel goed gevoetbald werd en dat het echt wel een ander spelletje is dan op het veld. Afstandsschoten van net over de middellijn zag je meer dan we vooraf dachten en kleine behendige spelers gingen de strijd aan met grote krachtpatsers.

Zeker de vermelding waard was de goal van Kane Baardwijk, die een voorzet uit de lucht achter zijn standbeen afwerkte en de keeper kansloos liet. Top gedaan!

Er werd gestreden tussen Nederland, Frankrijk, Spanje & Brazilië. Tot de laatste wedstrijd was het spannend en uiteindelijk was het Nederland wat er met de winst vandoor ging onder begeleiding van Bas Wilhelm & Tommy van der Veer.


JO17, JO19 & Senioren

Om 16:00 uur was het de beurt aan de senioren. Deze teams werden niet gemengd dus er was in iedere poule sprake van gezonde competitie en beleving. In poule A zaten zo'n beetje de meest fanatieke teams en poule B werd in de wandelgangen al heel snel de 'Bierpoule' genoemd.

In poule A was de uiteindelijke winnaar FCB Za4 die o.a. FCB Za2, Jo19 & NWB Zo1 achter zich lieten. De Van Oevelen Boys zaten ook in deze poule en zij zijn al jaren een geliefde deelnemer. 

In poule B was FCB Za3 de sterkste na 3 overwinningen en 2 gelijke spelen vlak voor NWB Za2.

 

De avond werd afgesloten met een prijsuitreiking, darten & een hoop gezelligheid. De 'feestprijs' gaat dan ook naar NWB Zo7 welke in de 3e helft de meeste energie over had ;-)


Afsluitend...

kunnen we stellen dat er een hoop gezelligheid en saamhorigheid was deze dag. Het doel wat we hadden opgesteld was simpel: een leuke dag voor alle deelnemers & bezoekers en we kunnen wel stellen dat dat gelukt is. Speciale dank gaat hiervoor uit naar McDonald's Bergen op Zoom voor het goed organiseren van de 'eetrondes', sportcafé Sportza voor de ontvangst en de sponsoring als ook taxi Pascal voor de sponsoring want zonder jullie was deze dag toch een stuk minder aangekleed geweest.

Natuurlijk ook Sebastiaan Tempelaars & Carsten Wessels van Nieuw Borgvliet bedankt voor het stroomlijnen van de informatie over en weer en Jan Venne & Ellen Suijkerbuijk voor het organiseren van het speelschema incl. scheidsrechters.

Als organisatie zijnde zoeken we altijd naar ruimte om te verbeteren en zo zal ook dit evenement op korte termijn geëvalueerd worden. Voor nu denk ik dat we voor 99% super tevreden mogen zijn dat we dit zo weggezet hebben en dat we zoveel mensen een leuke dag hebben bezorgd. Mocht je vragen hebben of misschien een tip om te delen? Dan weet je ons te vinden op activiteit@fcbergen.nl.


«   »