Home » 80 jaar FC Bergen

80 jaar FC Bergen

Gepubliceerd op 7 januari 2020 om 20:31

In 2020 bestaat FC Bergen maar liefst 80 jaar. Volgens de KNVB is de oprichtingsdatum 2 september 1940. Het Westbrabants archief spreekt echter van 27 augustus 1940. De waarheid ligt in het midden waarschijnlijk.

Het bereiken van een 80 jarig jubileum is natuurlijk een bijzonderheid op zich. Denk eens aan de aantallen wedstrijden die afgewerkt zijn onder de vlag van FC Bergen of de hoeveelheid leden die de club heeft gehad in deze 80 jaar. Het is voor velen een onwaarschijnlijk voor te stellen aantal. 

 

Het was dan ook september afgelopen najaar dat we onszelf de vraag stelden: hoe gaan we gedurende het hele jaar dit jubileum vieren? Hoe gaan we hier bij stil staan? Hoe gaan we iedereen hierbij betrekken? Best wel een klus om creatief en goed over na te denken. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op twee intitiatieven die direct van start gaan. Welke 2 dan?

 

1. Jubileumlogo

Gedurende het hele jaar zal indien mogelijk gebruik gemaakt worden van het jubileumlogo. Dit logo is ontwikkeld als echt gelegenheidslogo en zal alleen binnen de eigen te controleren communicatie gebruikt worden.

Bij het ontwikkelen van dit logo hebben zeker 10 varianten de revue gepasseerd. Van heel erg modern en progressief tot heel erg conservatief. Om uiteindelijk tot een keuze te komen, hebben we ons afgevraagd welke facetten ons huidige logo zo herkenbaar maken en hoe het uitkomtt op internet, social media, etc. en dan zijn we gekomen tot de volgende kenmerken:

  • De ronde vorm is kenmerkend. Andere concept logo's waren anders van vorm maar dat was 'toch net niet'.
  • De clubkleuren rood-groen-wit moeten duidelijk terugkomen. 
  • De hele kenmerkende letter 'F' en 'B' uit het oude logo ademen FC Bergen en moeten behouden blijven.

Uiteindelijk hebben we nog twee elementen toegevoegd die weergeven waar we vandaan komen en waar de roots liggen van vele Bergse voetbalclubs: de kijk in de pot.

2. Nog heel even wachen....

Het tweede initiatief wat gestart zal worden is stiekem al begonnen. Sommigen hebben er al actief aan bijgedragen en de voorbije weken is het al een beetje getest op en rond de club. Wat het exact zal zijn blijft nog even een verrassing, maar de eerste voortekenen zijn veelbelovend.

 

To be continued...

 

Samenvattend zijn we erg trots op het behalen van het 80 jarig jubileum van de club en willen we dit niet stilaan laten passeren. Diepte- en hoogtepunten hebben de revue gepasseerd en ons gebracht waar we nu zijn. Vast staat wel dat we met positiviteit het jubileumjaar tegemoet gaan en er hopen er een memorabel jaar van te maken.

Voor nu bedankt aan iedereen die een onderdeel is geweest van deze 80 jaar en dat we er maar een mooi jaar van mogen maken met zijn allen.


«   »