Home » Lieve Esmir...

Lieve Esmir...

Gepubliceerd op 8 januari 2020 om 18:48

Bij het schrijven van de titel vraag ik me af of ik 'lieve' mag zeggen tegen je. De Dikke van Dale stelt namelijk dat ik je dan 'bemin' en dat gaat mijn grote hart toch een stap te ver.

Als ik je lief moet vinden, dan is het omdat ik waardeer hoeveel moeite je hebt genomen om de onderstaande mail te schrijven. De verrassing die eruit voortvloeit en de glimlach op mijn gezicht zorgen er heel even voor dat ik de inhoud van de mail vergeet. Ik vind je zo lief dat ik zelfs even vergeet dat je jarenlang in de 89e minuut de winnende binnen schoot tegen ons.

Maar zoals alle definities, is de betekenis van 'lief' ook erg rekbaar. De manieren hoe je me altijd begroet hebt, de manier hoe je nu over Ronald spreekt en hoe je eruit ziet op de bovenstaande foto, zorgen ervoor dat ik toch wel durf te concluderen dat je een lieve jonge bent.

Daarom verdien je minimaal dezelfde aandacht als die jij hebt geschonken aan het schrijven van je mail. Na het dagenlang aandachtig analyseren van je woorden, moet ik toch de volgende informatie met je delen:

 

  1. Zo stel je ten eerste dat je Ronald graag wilt uitnodigen voor een aantal proeftrainingen nadat je is opgevallen, en ik quote, 'dat hij over schitterende keeperskwaliteiten beschikt.' Je zult begrijpen dat deze verantwoordelijkheid ligt bij zijn zaakwaarnemer C. Kools-Schepers. Het is echter wel bijzonder dat ondanks de geconstateerde kwaliteiten enkele proeftrainingen nog steeds verlangd worden en ik durf te stellen dat C. Kools-Schepers het hiermee eens is.
  2. Ten tweede doet Ronald jullie denken aan Manuel Neuer vanwege zijn snelle voetenwerk i.t.t. zijn handen. Dit kunnen we alleen maar beamen. Ik vind het alleen wel kinderachtig om op deze manier te stellen dat Ronald wat kort van stuk is. We kunnen het beestje gewoon bij de naam noemen: dankzij de geringe lengte en de zwaartekracht is Ronald door de jaren heen supersnel bij de grond geraakt. Wij vinden dat 'van een zwakte een kracht maken' en houden hierom van hem. 
  3. Na het doornemen van de richtlijnen 'Externe scouting' zoals opgesteld door de KNVB, kom ik tot de conclusie dat een transfer in de winterstop helaas niet mogelijk zal zijn tenzij tijdig een scoutingrapport met transfervoorstel wordt overlegd. Nu weet ik dat de meeste scoutingrapporten bij jullie op zaterdagochtend worden opgemaakt, maar de concrete inhoud van een eventueel transfervoorstel ontbreekt ook.

 

Derhalve zullen we vooralsnog niet instemmen met het verzoek.

 

Via deze weg bevestigen we dat Ronald Schepers per direct op de hoogte is van je verzoek. Afsluitend stel je ons de vraag of er nog bijzonderheden zijn waar je vanaf moet weten. Nou heb je even?

 

  • Ronald heeft 2 platen in zijn enkels als gevolg van vervelende blessures. Dit zorgt er helaas voor dat een confrontatie met menig kuiltje in de zestien eindigt met een schreeuw van 'Ah nee!' als gevolg van de 'zware' enkels.
  • Als je nog enkele jaren geduld hebt, dan krijg je de betere versie van Ronald onder je vleugels. Zijn zoon Vigo staat op punt van doorbreken in jullie jeugd en zal de noodzaak van je eerdere mail volledig verdoezelen.
  • Houd er rekening mee dat het aantrekken van Ronald een serieuze inspanning vraagt van jullie kantine. Deze kan dan niet meer voor 17:30 uur sluiten zoals gewoonlijk.
  • Jullie huidige keeper, C. van Hoof, heeft zich onlangs aangeboden bij ons. Hetzelfde geldt voor Jan van de Linden, Matty den Ridder & Bouwman. Ook zij hebben de ijdele hoop ooit nog eens met Ronald te voetballen.
  • Er zal tevens een serieuze vete ontstaan in de familie Schepers. Zijn schoonvader Piet, vader van C. Kools-Schepers (de zaakwaarnemer), verkondigt al weken dat hij het huidige team van Ronald 'zo'n leuke en gezellig bende vindt en daarom juist nog komt kijken'. Het gegeven dat Piet dan wederom een heel weekeind bij de voetbal hangt zal hem door niemand in dank worden afgenomen. Je schoonvader kun je niet kiezen zeggen ze, nou die van Ronald krijg je er gewoon bij.
  • Als Piet nou de reden is om Ronald aan te trekken, dan zijn er ook andere mogelijkheden. PB me maar ;-)

 

Afsluitend moet ik stellen dat een overgang van Ronald hoogst onwaarschijnlijk is. Enige vierkante bakken met 24 flesjes kunnen me aan het twijfelen brengen, maar dit zal ik dan toch moeten bespreken met Rob Stoffels, Tijs Quaden & Denny Oosterwaal. Dan hebben we het nog niet over de tekenpremie voor C. Kools-Schepers.

 

Desalniettemin wil ik je een voorstel doen: laten we het seizoen afsluiten met een wedstrijd op de Markiezaten waarbij Ronald één helft wisselt met Corné en jullie van hem kunnen genieten. Ik besef met dat het een enorm aanpassingsvermogen van ons en Corné vraagt, maar deze kans op geluk wil ik je niet ontnemen. Daarna kunnen we beiden ons verdriet verdrinken en weer richten op de glorie uit het verleden in plaats van de droom van de toekomst. Akkoord?

 

Handtekening E. Kustura:

Hantekening voltallig FCB Za3:


Transferverzoek t.a.v. Ronald Schepers (KLIK VOOR GROTER)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.