Home » De winterstop is ten einde...

De winterstop is ten einde...

Gepubliceerd op 11 februari 2020 om 22:10

De winterstop is echt ten einde. Met man en macht is er gewerkt om een aantal voorbereidingen te treffen. Alles om het komend half jaar weer vooruit te kunnen of zelfs al om het volgende seizoen voor te gaan bereiden. Een aantal zaken die zijn opgepakt vanuit de organisatie zijn:

  • het plannen van evenementen in de kantine voor senioren zoals de spare-rib & saté avond en de Hollandse Feestavond.
  • het vorm geven aan 80-jarig jubileum d.m.v. foto's, vlaggen en spandoeken.
  • het vormen van een jubileumcommissie om ook inhoud te geven aan dit heugelijke feit.
  • het voorbereiden van enkele jeugdactiviteiten zoals FIFA20 Cup, Paasvoetbal & sportkamp.

En dit is slechts een kleine greep van de verenigingsactiviteit welke gestart of opgepakt zijn.

Vanuit de jeugdcommissie...

Als actief lid van de jeugdafdeling kan het zijn dat je hebt gezien dat er een hoop gebeurd is. Als jeugdcommissie zijnde willen we dan ook een aantal zaken uit- en toelichten. We vinden dat we hier transparant in kunnen en moeten zijn, maar bovenal kan het zomaar zijn dat je er mee in aanraking komt of gaat komen. Al met al waren het drukke weken, maar oh zo leuk en leerzaam!

 

Eerste uitslagen nieuwe competities

Gezien de resultaten van de meeste pupillenteams, hebben we geprobeerd om alle teams meer weerstand te bieden. Dit is gelukt. Alle teams hebben ook al hun eerste winstpartijen te pakken na de winterstop en het lijkt derhalve een goede beslissing te zijn geweest.

Onze JO8-2 heeft zijn allereerste competitiewedstrijd tegen Tholense Boys gespeeld. Afgelopen zaterdag hebben we ook onze JO8-1 ook aan het werk gezien tegen Kapelle. En natuurlijk spat het plezier van deze jongens af, maar de betrokken ouders! We worden erg vrolijk van alle blijdschap en al het gejuich langs de kant! Want een mooie betrokkenheid! Je ziet gewoon dat de jonge spelers vliegen op deze positiviteit, bedankt hiervoor!

Onze JO9-1, wat voorheen JO9-2 was, heeft een goede pot gespeeld. Het feit dat er net verloren wordt, maar men absoluut niet kansloos was, is een mooi compliment. Zeker als we terugdenken aan hoe vaak er paal of laat geraakt is.

Onze JO10-3 is 'nieuw' in deze klasse. Voorheen waren ze JO9-1 maar ook zij hebben een vlotte start gemaakt qua voetbal. Onze JO10-2 heeft zich keurig gerevancheerd voor het grote verlies een week eerder, door Roosendaal te verslaan met duidelijke cijfers.

En dan toch wat extra aandacht voor onze JO10-1: zij speelden voor de winterstop in een sterke 2e klasse en zijn hier erg goed geëindigd. Na de winterstop zijn ze gestart in de 1e klasse met 2 duidelijke overwinningen tegen Groen-Wit en Jeka. Mooie resultaten waar we heel erg blij van worden. Ouders en trainers zijn extreem betrokken en dat betaalt zich uit! En dan binnenkort ook nog de topper tegen MOC JO10-1 voor de beker... spannend!

Onze JO12 heeft een sterk resultaat weg gezet tegen MOC, na een duidelijke voorsprong in de eerste helft van 5-1, rolde er een 7-4 overwinning uit de koker. Kanp hoor!

Onze half veld teams zijn inmiddels ook gestart. De JO13-1 boekt een knappe eerste overwinning op Zundert in de 2e klasse. De JO14-1 heeft helaas 0-3 verloren van VVGZ, maar dit had met rust zomaar omgekeerd kunnen zijn.

En dan onze JO19: volop in voorbereiding op volgend seizoen al, weten zij toch geconcentreerd te blijven en alweer de 3e overwinning te boeken na de winterstop en nog geen enkel doelpunt tegen!


Bijzonder actieve start van 2020

Na het plannen en indelen van alle teams voor de tweede seizoenshelft, lijkt de drukte vaak te gaan liggen in januari. Niets is minder waar! We krijgen nog wekelijks nieuwe kindjes bij onze mini's wat ervoor zorgt dat we op korte termijn een JO8-3 proberen te formeren. Er komen kids over van andere verenigingen welke we direct een plaats willen kunnen geven en dan hebben we ook nog een aantal sociaal maatschappelijke projecten welke binnenkort gaan starten (meer info volgt). Hierbij zijn natuurlijk een hoop vrijwilligers betrokken welke ook allemaal de juiste ondersteuning verdienen en die proberen we ook te geven.

Al met al misschien niet de gewenste rust na de winterstop, maar daarom niet minder leuk! De belangrijkste focuspunten voor de komende weken zijn:

  • overleg met alle jeugdleiders & -trainers met het oog op 2020/2021
  • ouders informeren over de plannen voor seizoen 2020/2021
  • vormgeven aan een jeugdbestuur t.b.v. het uitdragen van de voetbalvisie 'Voetbal voor iedereen'

 

Hoe en wanneer? Volgt nog

Deadline: 1 april 2020

Ambitieus? Ja

Motiverend? Tot op het bot!

 

Mocht je al vragen hebben? Heb je een ervaring te delen? Wil je simpelweg iets kwijt? Wacht niet en kom alsjeblieft naar ons toe of stuur een mail naar jeugd@fcbergen.nl

 

Namens de voltallige jeugdcommissie,

Michael Timmermans


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.