Home » FC Bergen in de lift - Interview BN/DeStem

FC Bergen in de lift - Interview BN/DeStem

Gepubliceerd op 3 maart 2020 om 12:01

Dinsdag 18 februari jl. kwam Ton Hopmans, journalist van BN/DeStem, bij ons op bezoek. Aanleiding voor ons samenkomen was dat er toch wel heel veel is gebeurd binnen onze club de laatste jaren. Het was van begin af aan duidelijk dat Ton zijn weg weet binnen het Bergs voetbal en al snel rolden de verschillende anekdotes uit het verleden over tafel. Vanuit de club werd Ton vergezeld door Kees de Maertelaere, Jaap Bom & Michael Timmermans. Natuurlijk staan we zelf ook graag stil bij dit bijzondere moment.

 

Hoe gaat het nu met de club?

Ton was oprecht geïnteresseerd hoe het nu met de club gaat. Hij heeft op afstand wat informatie meegekregen en op sommige punten was dit nogal tegenstrijdig. Ja natuurlijk hebben we een lastige periode gehad. Zoals in het interview ook wordt beschreven  zijn we een 1e elftal kwijt geraakt, zijn er diverse prominente leden vertrokken en hebben we met man en macht moeten puzzelen om een afspraak met de KNVB te maken over ons eerste elftal.

Ongeacht de aanleiding(en) voor al deze gebeurtenissen, staat buiten kijf dat we hierna doorgepakt hebben en altijd hebben gewerkt aan een oplossing. Het vergt buitengewoon veel energie en communicatie maar de resultaten zijn er gelukkig naar:

  • Rien Luijsterburg is inmiddels actief begonnen met het begeleiden van de toekomstige Za1 selectie. Veel van deze spelers zijn momenteel nog de huidige JO19-1. Samen met Jan Schepers zijn ze trainingen aan het organiseren, wedstrijden aan het observeren & met spelers in gesprek om alles naar behoren in te vullen. Het belooft een mooie groep te worden!
  • De jeugdafdeling gaat sterk. Er zijn meer nieuwe leden bijgekomen dan verwacht door succesvolle maatschappelijke projecten en er zijn minder kinderen uitgeschreven dan vorig seizoen. Er zijn zeker uitdagingen in de juniorencategorie om spelers te behouden, maar hier wordt met man en macht aan gewerkt.
  • De seniorenteams kennen een gevarieerde en sterke samenstelling. De teams zijn hecht, echte vrienden en zorgen voor veel sfeer en activiteit. Voorbeelden hiervan zijn de ‘3e helften’ en de drukte tijdens de kerstbingo & nieuwjaarsreceptie.

Het bijzondere is dat we met regelmaat, en terecht, nog vaak de vraag krijgen hoe het gaat. Soms gewoon op straat, op school of als we een vereniging bezoeken. Maar met sterke en gepaste trots kunnen we inmiddels zeggen dat we op de goede weg zitten en dat is een mooie opsteker!

 

En hoe zit het dan met de fusie waarover gesproken wordt?

Het is geen geheim dat er steeds meer samenwerking en overleg is tussen FC Bergen en Nieuw Borgvliet. We delen nota bene dezelfde accommodatie, hebben overleg met dezelfde mensen bij de gemeente & verschillende activiteiten zijn succesvol gezamenlijk georganiseerd.

De verwachting is dat we zullen blijven groeien met leden en dat vraagt om een nog intensievere samenwerking. Heb je wel eens op woensdagavond op het sportpark gelopen? Het is druk! Anderzijds ben je op zoek naar manieren om het hele sportpark efficiënter te gebruiken: er is geen ontsnappen aan samenwerking en dat vinden we helemaal prima! Er zal in de nabije toekomst ongetwijfeld meer gecommuniceerd worden, maar gesprekken tussen alle partijen incl. gemeente zijn in een prille fase en kennen veel verschillende aspecten.

Vast staat dat we de tijd nemen om actief te onderzoeken hoe we kunnen samensmelten om vervolgens te bepalen wat het alle partijen oplevert. We kunnen gerust zeggen dat we in de verkennende fase zitten, maar de goede wil is er van alle partijen.

 

En hoe gaat ons jubileum er dan uitzien?

Nou dat weten we nog niet. De jubileumdatum is officieel vastgesteld op zaterdag 5 september. Hoe en wat we gaan doen om ons 80 jarig bestaan te vieren moet nog worden vastgesteld door onze ‘jubileumcommissie’ bestaande uit Jan Venne, Denny Oosterwaal, Jan Saarloos, Johannita Puymeras, Michael Timmermans & Ronald Schepers. Verder zijn er nieuwe signalen vanuit ‘de Vrienden’ dat er meer activiteit komt richting ons jubileum door contact tussen Kees de Maertelaere & Riny Hagenaars.

Vast staat dat we alle geledingen binnen ‘ons clupke’ een niet te vergeten jubileum willen geven en daar mag best wat van verwacht worden. Binnenkort zal er meer info bekend worden gemaakt, maar reserveer alvast 5 september 2020 in je agenda!

 

Kortom…

De juiste mensen op de juiste plek hebben, of specialisten zoals Kees het noemde in het interview, heeft ons gebracht waar we nu zijn. Dat wil absoluut niet zeggen dat dit in het verleden niet zo was, maar je trekt toch lering uit de pijnlijke lessen én de mooie momenten probeer je de volgende keer nog mooier te maken. Zoals we al erg lang roepen, zijn we lerende. We maken fouten, maar steeds vaker krijgen we de bevestiging en signalen dat, wat we doen en zeggen, gewaardeerd wordt. We willen een plek zijn waar mensen graag komen, waar problemen besproken worden en successen gevierd zoals het hoort. Voor spelers, ouders, scheidsrechters, tegenpartijen en iedereen die ook maar een voetstap zet op ons sportpark.

Ons motto luidt niet voor niets: ‘Voetbal voor iedereen!’ en dat gaan we laten zien ook.


«   »