Home » 80 Jaar FCB » ...de club van '95

...de club van '95

Gepubliceerd op 7 januari 2020 21:13

Afgelopen zaterdag, 4 januari 2020, werd tijdens de nieuwjaarsreceptie een banner onthuld ter ere van het 80 jarig jubileum. Op deze banner zijn een hoop foto's uit het verleden te zien. Toen Ronald Schepers zijn eigen kampioensfoto aantrof, twijfelde hij geen moment en heeft hij deze foto nog diezelfde avond gepost op zijn Facebook tijdlijn. 

Het verhaal achter de foto stelt dat het gaat om de kampioenswedstrijd uit bij VVC'68. Dankzij het scherpe geheugen van Joost Koremans en Ronald zelf, weten we inmiddels dat de wedstrijd eindigde in 1-9. Als je dan kampioen moet worden, dan kun je dat op geen betere wijze doen. Echter schrijft Rob Stoffels dat het 1-7 werd en dat hij met een omhaal scoorde die wedstrijd. Of was dat tijdens het roemruchte toernooi in Oudenaerde? 

Op de foto zien we verder nog wat bekende kopjes natuurlijk. Hoewel de meesten inmiddels, zoals het een goede wijn betreft, zijn veranderd, zijn de meesten nog steeds herkenbaar. Rechtsonder op een knie zien we Jeroen Demmers, daarnaast in zijn bijzondere trainingsjack Richard v/d Eijnden, de altijd herkenbare  Michiel Sonke en de bijna niet meer te herkennen ;-) Ronald Schepers zit hiernaast. Daarnaast zit nog Mehmet Acikgoz en natuurlijk onmiskenbaar Rob Stoffels.

Kijken we naar de bovenste rij personen dan zien we sowieso linksboven Ad Speek, allesdoener van de laatste decennia, en Pierre Boschman, wie onlangs is teruggekeerd bij onze JO12. Rechtsboven, bijna uit de foto zwevend, Ralph Vervoort met daarnaast in keeperstricot Joost Koremans en 3e van links 'Paulus'.

We hebben nu voor ongeveer 300 jaar lidmaatschap opgenoemd. Nog een keer... we hebben nu voor ongeveer 300 jaar lidmaatschap opgenoemd! Wow! Echt ongelooflijk als je het zo stelt. EN dan hebben we natuurlijk de jaren van Rick Verdult (links naast Joost) en Joris Brouwers niet meegerekend.

Velen van de genoemde personen hebben het uiteindelijk geschopt tot het 1e elftal en zijn daar jaren actief geweest om hierna op een andere manier actief te blijven binnen de vereniging.

Een aantal gezichten kunnen we helaas niet meer thuisbrengen, maar mocht iemand ze herkennen, laat het dan hieronder in een reactie achter.

Als je dit zo ziet, en je leest de reacties op de Facebook post van Ronald door, dan kun je alleen maar stellen dat deze mannen superveel plezier hebben gehad en daar mogen we nu nog allemaal van genieten!

 

Mannen bedankt!

 

In het kader van dat FC Bergen dit jaar alweer 80 jaar bestaat deze kampioensfoto uit de oude doos!!! Mooie tijden waren dat!

Geplaatst door Ronald Schepers op Zaterdag 4 januari 2020

 »

Reactie plaatsen

Reacties

Rob Stoffels
3 maanden geleden

Bovenste rij van links naar rechts:
Ad Speek, Pierre Boschman, Mehmet Agikoz, Rob Kitzman, Jean-Paul Hage, Joris Brouwers, Rick Verdult, Joost Koremans, Kees Sonke, Ralph Vervoort, Ger van Kemenade
Onderste rij van links naar rechts:
Richard van Eekelen, Rob Stoffels, Murat Turk, Ronald Schepers, Michiel Sonke, Richard van den Eijnden, Jeroen Demmers

Daniel Geers
2 maanden geleden

Goh, in dit team heb ik ook gespeeld t/m de Dtjes. Ik was keeper (Joost speelde in het veld, herken zelfs het keepershirt nog :D ), maar helaas verhuisd naar Breda. :( Bij mij was naast Kees ook Cor, de vader van Ricky, nog trainer. En nu ben ik zelf trainer van een jeugsdteam in Duitsland. :)