Home » Activiteiten » Sinterklaas

Pietentoernooi 2019

Op 30 november jl. was onze Sinterklaasactiviteit en normaal zijn we al maanden van tevoren bezig om er een leuke dag van te maken, maar dit jaar werden we verrast! Sinterklaas had een brief gestuurd:


Brief van Sinterklaas

Beste kinderen en ouders van FC Bergen,


Nog even en dan ben ik weer bij jullie in het land. Wat vindt de Sint voetbal toch een prachtige sport. De Pieten doen dit ook erg graag in hun vrije tijd. Maar er is een klein probleempje, de Pieten zijn nog niet zulke goede voetballers als jullie bij FC Bergen. Daarom had de Sint een vraag:

 

Zouden er een aantal Pieten met jullie mee kunnen trainen. En wat is er nu leuker in een training dan een 'partijtje' zoals jullie dat noemen. Zodat de Pieten van jullie kunnen leren. Er worden teams gevormd en er speelt met ieder team een Piet mee.

 

Wanneer gaan we dit doen?
Zaterdag 30 November, van 10.00 - 13.00uur. We verzamelen in de Kantine van FC Bergen. Natuurlijk is er ook een pauze met allerlei snoepgoed. Na het voetballen zal er nog een lekkere Pizza op jullie wachten en de Pieten zullen zeker ook nog wat leuks voor jullie meenemen.

Het gaat zeker een super leuke ochtend worden vol sportiviteit en lekkernijen zoals dat bij de Sint hoort. De Pieten kunnen niet wachten om met jullie mee te mogen doen!

Heb je een broertje of zusje deze mag ook komen supporteren. Inschrijven kan via het onderstaande formulier.


Groetjes de Sint


Zoals gezegd begon de dag rond 10.15 uur ook echt. De kinderen werden bijeen geroepen in de kantine, de begeleiding stond klaar en de dag werd afgetrapt door Michael & Jens van de jeugdcommissie.

Het toernooi was opgedeeld in 2 leeftijdscategorieën en we konden voor het eerst ook een grote groep vanuit de mini's verwelkomen en daar waren we superblij mee natuurlijk. Toen iedereen ingedeeld was in de deelnemende teams, was het dan toch echt tijd om het veld op te gaan. Maar waar bleven die pieten nou? Die zouden toch komen trainen? Er was nog geen piet te bekennen, maar toen....

De pieten betraden de kantine op zoek naar spelers van FC Bergen met wie ze mee mochten te trainen want ze konden nog wel wat oefening gebruiken bleek achteraf.

Na een vol programma, veel foto's met pieten en de nodige versnaperingen, werd rond 12.30 uur het toernooi afgesloten. Met heel veel dank aan de dames van de activiteitencommissie, alle andere vrijwilligers en in het bijzonder Johannita van de sportkantine sloten we het toernooi af en werd iedereen op een lekkere pizza 🍕 getrakteerd van New York Pizza Bergen op Zoom.

 

En names alle pieten en Sinterklaas... we komen volgend jaar graag terug!


Foto's Pietentoernooi 2019