Home » Fred Faber Toernooi

Korte geschiedenis

Al langer dan 10 jaar organiseert FC Bergen het jaarlijkse 'Fred Faber Toernooi' en hebben we al vele mooi edities mogen vieren. Hieraan ten grondslag lag de wens van de club om een aansprekend jeugdtoernooi te organiseren voor de hele jeugd. Dit was omdat het jaarlijkse 'poliotoernooi' t.b.v. het Koningin Wilhelmina Fonds kwam te vervallen. Toendertijd hebben o.a. Corné Hopmans & Ger Verdult de handen uit de mouwen gestoken en een supermooi jeugdtoernooi weggezet. Later werd de naam van dit toernooi omgedoopt tot Fred Faber Toernooi.

Nog steeds krijgen we met regelmaat de vraag waar die naam vandaan komt. Fred Faber was een actief erelid van de vereniging. Hij was jeugdleider & -scheidsrechter en een graag geziene gast binnen de verenging. Toen Fred na een ziekbed kwam te overlijden, is er besloten om in zijn eer het jeugdtoernooi te hernoemen naar 'Fred Faber Toernooi' en dit is natuurlijk iets wat we niet gaan veranderen.

Vele mooie clubs uit amateurvoetballend binnen- en buitenland hebben ons toernooi bezocht. Helaas is met het veranderen van vrijwilligers ook het toernooi veranderd, sterker nog, we hebben edities moeten overslaan. Tot nu...

Fred Faber Toernooi 2020

In 2020 keert het Fred Faber Toernooi terug op de kalender en wel op 25 april. In navolging van het al om geroemde 'poliotoernooi', kiezen we ook nu weer voor het eerste weekeind van de meivakantie, 25 april 2020. We richten ons op clubs en verenigingen met wie we goed contact hebben en waarmee we met zijn allen gegarandeerd een dag gaan hebben vol plezier! Tevens is dit een speelvrij weekeind voor veel jeugdteams en hebben we er vertrouwen in dat veel verenigingen een team kunnen afvaardigen binnen een leeftijdscategorie.


Programma