Home » Lid worden?

Informatie lidmaatschap


Hoe wordt ik lid?

Je kunt lid worden door dit aan te geven via het aanmeldformulier maar let wel op: voor kinderen tot 16 jaar is bevestiging van ouder/voogd nodig. 

Ook vrijwilligers of kaderleden kunnen via ditzelfde formulier hun wens kenbaar maken.


Welke vormen lidmaatschap zijn er?

Je kunt verschillende rollen vervullen binnen een vereniging, soms zelfs tegelijk. Hieronder een overzicht van de type inschrijvingen die het meest voorkomen:

  • Actief lid - Iedere speler.
  • Kaderlid - Alle trainers, leiders, bestuursleden & actieve vrijwilligers.
  • Niet-actief lid - Een warm hart voor de club, maar niet actief als speler of kaderlid.

Hoe hoog bedraagt de contributie?

Voor verschillende typen lidmaatschap gelden ook verschillende tarieven voor de contributie. Jaarlijks wordt dit herzien en eventueel aangepast als daar reden voor is. De hoogte van de contributie wordt bepaald door heel veel verschillende factoren. Voor vragen hierover verwijzen wij je graag naar de penningmeester.

De contributie voor seizoen 2019/2020 bedraagt:

  • Senioren speler - € 172,-
  • Junioren speler - € 169,-
  • Pupillen speler - € 120,-
  • Mini's - € 49,-
  • Kaderlid - € 30,50
  • Niet-actief lid - € 35,50

De bovenstaande contributiebedragen kunnen per jaar of halfjaarlijks worden voldaan.


Welke betalingsmogelijkheden zijn er?

Binnen FC Bergen kan er alleen per automatische incasso betaald worden. Bij bevestiging van je inschrijving vragen we dan ook een machtigingsformulier in te vullen hiervoor. Zonder deze machtiging is het niet mogelijk lid te worden van FC Bergen.


Kan ik ook zelf overboeken?

Ja, dit is mogelijk wanneer je voor een heel jaar betaalt. Bij halfjaarlijkse termijnen is dit niet mogelijk. Je kunt dan via de penningmeester een verzoek tot goedkeuring aanvragen om geen gebruik te maken van de automatische incasso. Na goedkeuring is het mogelijk om de betaling binnen 7 dagen per bankoverschrijving te voldoen.


Ik ben nog niet helemaal zeker...

Dit is iets wat we nog steeds vaak horen bij aspirant leden in alle leeftijden. Voor vrijwilligers & kaderleden zijn vaak een of meerdere gesprekken voldoende om tot een besluit te komen.

Voor voetballers is er de mogelijkheid om een proeftraining bij te wonen. Zo kun je aftasten of het team waar je in komt van jouw niveau is en of je er plezier aan beleeft. Voor meer informatie hierover kun je per mail contact opnemen met FC Bergen.


Is er een wachtlijst?

Nee, en daar zijn we trots op. Nu kan het wel natuurlijk zijn dat er een beperking zit aan een overschrijving van een andere vereniging naar FC Bergen.

Maar ben je nog geen lid ergens anders, dan kun je snel op het veld staan bij FC Bergen.