Home » Teams » Jeugd » JO10-1 » UVV'40 JO10-2 - FC Bergen JO10-1 (7-14)

UVV'40 JO10-2 - FC Bergen JO10-1 (7-14)

Gepubliceerd op 12 oktober 2019 om 12:36

Vandaag stond er een inhaalwedstrijd op het programma. De tegenstander was UVV'40 en uit de bekerresultaten konden we voorzichtig opmaken dat dit geen makkie zou worden. We moesten het ook stellen zonder Mees & Finn want die moesten op Patrick passen vandaag ;-) maar Levi uit de JO10-2 sloot aan om ons te helpen.

Eenmaal aangekomen in Ulvenhout zochten we de kleedkamer op, werden de shirts uitgedeeld en gaf Peter een laatste tip mee: het eerste kwart mogen we niet verliezen, dat moet voor ons zijn! Na een korte warming up startte de wedstrijd stipt om 10.45 uur.

 

Het was de eerste paar minuten een beetje onwennig. Waar wij met een verdediging, middenveld en aanval speelden, speelde UVV meer in een zaalvoetbalachtige samenstelling. Ondanks dit verschil kregen we genoeg kansen en hadden we een beetje pech dat ze er niet in gingen. Zoals het dan ook altijd gaat in het voetbal, de eerste kans van UVV ging erin. Gezien de kansverdeling was er niets aan de hand, bal terug naar het midden, kop omhoog en verder gaan. Binnen enkele minuten hadden we orde op zaken gesteld en liepen we in de eerste 2 kwarten uit naar een 8-3 voorsprong. Sterke pot, veel strijd en met vlagen ook mooie combinaties.

 

Na de rust was het toch een ander verhaal. De keeper van UVV ging voetballen in de spits, achterin stonden we niet goed en coachten we elkaar niet, dus de nieuwe spits van UVV kon zomaar 3 keer scoren. Toen we eenmaal doorhadden hoe we ons moesten positioneren ging het weer als vanouds. We liepen uiteindelijk uit naar een 14-7 overwinning. Het laatste kwart hebben we bijna geen kans weggegeven en werd er ook wat makkelijker gevoetbald. De verwachte zware wedstrijd bleef dus uit, maar als je dan nog zo geconcentreerd kunt blijven voetballen en zo'n score kunt wegzetten: chapeau mannen! Ik heb gewoon niet bij kunnen houden wie er allemaal gescoord heeft, zo veel waren het er!

Volgende week mogen we tegen M*C'17 JO10-4 voor de beker. Dus weer lekker trainen, richten op een goed resultaat en heel veel succes!

 

Als meereizend bestuurslid en papa kan ik wel zeggen dat ik heel erg blij werd om te zien dat er ook bij deze uitwedstrijd weer veel ouders en familie meegereisd waren. Deze jongens zijn letterlijk de toekomst en het is goed om te zien dat we in de jeugd spelers hebben rond lopen die zo ontzettend veel plezier maken en echte vrienden zijn! Bedankt dat Levi mee mocht doen en heel veel succes de komende weken!

 

Met sportieve groet,

Michael Timmermans


Reactie plaatsen

Reacties

Robert Nuijten
6 maanden geleden

Mooi stukske maat