Home » Teams » Jeugd » JO10-2 » Krabbendijke - FC Bergen (1-14)

Krabbendijke - FC Bergen (1-14)

Gepubliceerd op 9 november 2019 om 10:47

Krabb'ndieke tegen de Krabben uit Krabbegat

 

Het was weer vroeg deze ochtend en een aantal van ons wilde zelfs de kantine mee opendoen in Krabbendijke. Het was 8:15 dat de facilitair manager van ons team zich aanwezig melde samen met opa Piet. Opa Piet had immers jarenlange ervaring in voetbalkantines en wilde maar wat graag achter de bar springen om alle fanatieke ouders (die weer massaal present waren) van koffie of thee te voorzien. Michael zou voor koekjes zorgen maar door zijn drukke activiteiten als jeugdvoorzitter en assistent drukker was hij die vergeten maar hij maakt het goed gaf hij aan.

De mannen begonnen ijzersterk tegen de meiden van Krabbendijke, jawel een compleet meidenteam. Er werd gespeeld met een tactische meesterzet van de coaches. Die hadden op vrijdag alles uitgedacht achter de PC en deze opstelling werd door de mannen binnen het veld snel opgepikt en leverde een eerste doelpunt van Gino. Het was aan 'een polletje' te danken dat het 1-1 werd maar daarna was het de goede inzet en werklust van de mannen dat we nog voor rust uitliepen naar 1-11. Daarbij scoorde Gino liefst 6 maal en voerde hij zijn taak als goalgetter erg goed uit. De rol van Wessel, die zich dit seizoen ontpopt als assist koning, werd ook goed opgepakt en er verzaakte niemand en iedereen deed wat hij moest doen binnen de lijnen. Ieder pikte zijn doelpunt mee en achterin gaf de achterhoede niks weg en coachten Pepijn (keeper) en Levi als echte leiders het team.

In de tweede helft werd er wat rommelig gespeeld en werd er, ondanks de tactische omzettingen, te ver naar voren gevoetbald en waren we uit op eigen succes. Daarbij leek het wel of de goal ineens kleiner was, ook de paal stond vaak in de weg. Mischa scoorde nog knap op aangeven van Atalay. Het was Colin die voor de laatste 2 doelpunten tekende. De laatste betekende het honderdste doelpunt van dit seizoen. Rayen was de tweede helft extra slot op deur en dankzij zijn snelheid was hij langs de gehele linkerzijkant aanwezig en liet zicht niet het kaas van het brood eten door de meiden. Het goed doorzetten en de slimme draaitechniek van Milo zorgde voor gevaar aan de rechterkant alleen hadden de meiden het vaak door. We gingen nog op zoek naar meer doelpunten maar de drang om te scoren bij o.a. Atalay was groot en we speelden meer tegen onszelf dan met zijn allen. Pepijn hield met wat goede reddingen zijn goal schoon en na rust en konden we met 1-14 het veld afstappen en was de douche het welverdiende loon voor de mannen.

Het was vroeg en de meiden van Krabbendijke boden erg goed weerstand maar wat zijn we gegroeid als team en wat voeren we onze taken goed uit. Tactisch staan we sterk en werken we voor elkaar. Wij als technisch team zijn trots op het gehele team want voetbal doe je samen en dat laten we met grote regelmaat zien op het veld. Ik denk dan ook dat we trots kunnen zijn op de ontwikkeling die we door maken en het aansturen, coachen en bijsturen binnen het veld doet ons deugd.

We konden met een goed gevoel terug naar ’t Krabbegat en opmaken voor 11-11. Want de geur van Vastenavend konden we al ruiken en of t nou koud was en of we daardoor een verstopte neus hebben we zeggen vanaf maandag:

“Dweil d’oew neus mar achternaar!”


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.