Home » Teams » Jeugd » JO10-2 » METO - FC Bergen (4-5)

METO - FC Bergen (4-5)

Gepubliceerd op 17 november 2019 om 11:17

Eendracht maakt macht(en)

Deze zin slaat op ons als team want dat waren we vandaag. Laten we beginnen met hoe trots we zijn en hoe goed de mannen waren. Het waren geen kinders in het veld maar stoere mannen, bikkels die voor elkaar door het vuur gingen en als team elkaar op sleeptouw namen. “Wij trekken ten strijde” is een spreuk die vandaag op ons lijf geschreven is.

We begonnen slap maar dat was wellicht ook deels te verklaren door het vroege tijdstip en de blessure van Levi. Hierdoor moest de opstelling op het laatst omgezet worden en daardoor speelde Rayen op linksback en die had een korte warming-up gedaan en was niet gelijk warm. Rayen is echter een diesel dus het zou nog goed komen. Terug naar de eerste 12,5 minuten. Daar hebben we een paar woorden voor:

DRAMATISCH, SLAP EN ZONDER PASSIE.

We stonden al snel met 3-0 achter en dat was terecht, helaas, want als je je poot niet tegen de bal zet en je weg laat zetten door één de mannen van Meto dan is het als keeper lastig om die kanonskogels tegen te houden. Het was dan eigenlijk ook wel een wondertje dat het maar 3-0 stond, onze keeper (Colin) hield knap stand en we gingen met 3-0 naar kant voor een donderspeech van Richard. Dat werkte erg goed want in de tweede 12,5 minuut kreeg Meto geen kans meer. Rayen was op stoom en ook Wessel had er zin an. We gingen de rust in met 3-2 dankzij twee prachtige goals. De 3-1 van Wessel was dankzij knap doorgaan en daardoor kwam de spirit terug bij iedereen. De 3-2 viel vlak daarna en wat voor een goal, een ware Fifa goal die begon bij de keeper en via Rayen naar Mischa ging op linksvoor. Die zag dat Atalay helemaal vrij stond aan de andere kant van het veld en met een vlammende uithaal verschalkte Ata de keeper. Direct daarna was het rust. Waren de 12,5 minuut echt om of was de spelbegeleider (ook wel coach van Meto genoemd) bang dat de gelijkmaker al voor rust zou vallen?

De strijd zal ontbranden, eenieder vecht mee

Bovenstaande woorden slaan op de tweede helft. In de rust was er een stevige speech van Richard en wat zag je iedereen goed luisteren en denken we gaan ze pakken die mannen van Meto. Door een slimme zet van de coaches was er een andere spits (speedy Gonzales, alias Colin) en hadden we de Beer van Bèrrege in de goal gezet. Ja  Pepijn (Oomen is zijn roepnaam in het veld) ging op doel en dat was een slimme zet deze omwisselingen.

De wedstrijd was al gekanteld maar nu gebeurde iets waar we als coaches op trainen en mee bezig zijn. Wilskracht, passie en doorzettingsvermogen wilde we zien en door deze 3 dingen  kwamen we terug in de wedstrijd. Colin bleek een ware plaag te zijn voor de verdediging van Meto en scoorde de 3-3 na een fout van de keeper en de 3-4 na een goede en mooie actie van Wessel. De spelers van Meto waren van slag en stonden voor het eerst dit jaar achter. Het onmogelijke gebeurde echter toch. Uit het niets knalde Meto de 4-4 binnen omdat we even niet scherp genoeg waren. Je zag in het veld iets ontstaan van onoverwinnelijkheid bij ons (voetballers en coaches) en ook langs de kant voelde je de spanning bij de ouders, die weer met vele waren gekomen (dank daarvoor). Iedereen zette weer aan en door het vele loopwerk van Gino en Colin werd er voorin constant gestoord bij de opbouw en kon Meto niet meer aan aanvallen denken. De 4-5 hing in de lucht maar ook Meto was onoverwinnelijk leek het wel. Het was dankzij een polletje (we speelden op kunstgras 😊) dat we uiteindelijk de 4-5 maakt. De bal wipte op en Milo maakte op fantastische wijze de 4-5. De euforie was groot maar we moesten nog bijna 5 minuten voetballen dus alle hens aan dek. Dankzij beulswerk van de mannen achterin en onder leiding van Mischa werd de zwaarbevochten overwinning in de wacht gesleept en gaan de 3 punten mee naar huis.

Het was een enerverende ochtend met veel passie en energie en we hebben de overwinning uit het vuur gesleept en we hebben daarbij nimmer ons motto uit het oog verloren:

Voetbal voor iedereen en ‘agge mar leut et’.


«   »