Home » Teams » Jeugd » JO10-2 » FC Bergen - ODIO (4-4)

FC Bergen - ODIO (4-4)

Gepubliceerd op 23 november 2019 om 11:32

Nieuwe shirts zorgen voor teamgeest en trots

De wedstrijd was er 1 van vele gezichten. Jantje lacht, huilt, boos, verdrietig, teleurgesteld maar bovenal toch Jantje Trots.

Alles stond vandaag in het teken van onze nieuwe shirts en wat voor shirts. De sponsor en zijn vrouw waren aanwezig op ons mooie sportcomplex en deelde de shirts met trots uit. Zijn kleuren van de Bergse Dumphal zijn immers hetzelfde als ons Groen/Rood/Wit en de shirts zagen er gaaf uit. De keeper was compleet in het zwart en leek zo op een Zwarte Panter.

Het begin van de wedstrijd leek wel een herhaling van vorige week. In de kleedkamer was er door de coaches nog zo op gehamerd dat we eerder wakker moesten worden en direct fel van start moesten gaan. De heren waren alleen nog niet wakker en in een mum van tijd stonden we met 0-3 achter. Ja lees maar goed 0-3, pfffffffff wat was iedereen teleurgesteld en boos en vooral bezig met hoe het beter en anders zou moeten. De tegenstander was echt niet beter dan ons maar door stomme dekkingsfouten, foute passes en slap verdedigen was het toch echt 0-2 na het eerste kwart. In het tweede kwart leek het alsof we wakker waren maar door een beetje geluk werd het toch 0-3 voor de tegenstanders.

Dat was de druppel zag je in de blik van de ogen van onze jongens en de mannen stonden weer op. De druk naar voren werd weer gezet en ze gingen weer voetballen als team. Atalay en Colin waren de makers van de 1-3 en de 2-3. De wedstrijd was aan het kantelen en we gingen rusten met een goed gevoel want het zat er zeker nog in dat we deze pot zouden kunnen gaan winnen.

In de kleedkamer was er rust en werd er eens goed nagedacht waarom het in het begin weer zo slecht ging, de koppen stonden een beetje op onweer maar de spirit was compleet terug door de aansluitingstreffers. We wisselden van keeper om meer voetballend vermogen van achteruit te krijgen met Colin, Pepijn werd als extra slot op de deur ingebracht. Het was mooi kl*te dat we toch de 2-4 tegen kregen uit, wat later bleek, de enige kans van ODIO in de tweede helft. Het regende kansen van FC Bergen maar Mischa had pech dat de paal hem weerhield van een prachtig doelpunt. Levi, Milo, Rayen, Gino, Wessel, Atalay en Mischa hadden het vizier ook niet helemaal op scherp staan en raakten paal of hun schot werd gered door de erg goede keeper van ODIO.

Het was aan doorzetting en goed samenspel te danken dat we toch langszij kwamen. Door een strakke pas van achteruit in de voeten van Milo kon hij Atalay vrij zetten voor de keeper en die faalde niet. Wat een heerlijke aanval en fijn dat dit in de wedstrijd gebeurt en niet alleen op de training. Het was 3-4 en wat werd er geschreeuwd en gejuicht in het veld maar ook de vele supporters (meer dan 20 volgens mij) gingen nog eens achter de ploeg staan. Er kwamen weer kansen maar die waren niet aan ons besteed vandaag leek het wel (paal en keeper pfffffff). Het was Oomen (zoon van) die met een prachtig schot via de onderkant lat de meer dan verdiende 4-4 maakte. We gingen op zoek naar de 5-4 maar als een wonder wilde de bal er niet in. De laatste grote kans was voor Atalay, via de paal ging de bal over de lijn richting de andere paal en zo weer eruit. Dat was het laatste wapenfeit maar we konden trots zijn op ons zelf. Er was goed geluisterd naar de woorden van de trotse sponsor.

“Voetbal met plezier” koppel dat  aan de woorden van FC Bergen “Voetbal is voor iedereen” en je snapt dat  we als coaches meer dan trots waren op het elftal.

In de douche werd er vrolijk gefeest en gesprongen van Links naar Rechts op de muziek van de Snollebollekes. De stamtafel van het derde diende even later als vreettafel voor de versnaperingen (friet en snacks) die werden gesponsord door de Bergse Dumphal. De sponsor werd nogmaals bedankt door de spelers en namens FC Bergen.

“En dagge bedankt zijt da witte”


«   »