Home » Teams » Jeugd » JO10-2 » Nieuw Borgvliet - FC Bergen (1-6)

Nieuw Borgvliet - FC Bergen (1-6)

Gepubliceerd op 27 november 2019 om 20:15

Het was tijd voor de derby der krabben of zoals ze in de arena zingen 'de krabben lagen bij nachte'. Dat is wel een mooie zin om mee te beginnen want het was (avond) nacht en erg koud en de regen was fel (leek wel hagel soms) en we wilden niks liever dan liggen (in bed of bad).

Het was geen weer om te voetballen maar zaterdag wacht het pieten toernooi en dus was deze wedstrijd verzet, in samenspraak met onze buren van Borgvliet, naar de woensdagavond.

' De Krabben lagen bij nachte' 

We begonnen iets scherper aan de wedstrijd dan afgelopen weken maar we waren niet scherp in de afronding. Zonder namen te noemen was het met name de speler die afgelopen zomer de overstap had gemaakt van de buren die moeite had om te scoren tegen zijn oud ploeg genoten 😉 (de zenuwen speelde hem parten) Voetbal is echter een teamsport. Het was Ata(lay) die met een mooi schot de 0-1 aantekende dankzij een mooie assist van Wessel. Het spel speelde zich overigens constant af op de helft van de tegenstander want we waren beduidend beter en het was dan ook wachten op meer doelpunten. De 0-2 duurde en duurde maar en zelfs een pingel werd niet benut. Het was dankzij knap doorgaan van Wessel dat het toch voor rust 0-2 werd. Het was dan toch Gino die scoorde en de bevrijdende 0-3 maakte. De wedstrijd leek gespeeld. De kleedkamer werd opgezocht maar de gezichten van iedereen stonden bedroefd, wat was het slecht weer. Iedereen, inclusief de vele supporters, waren tot op de onderbroek nat geregend. 

De tweede helft begon onthutsend zwak en het werd dan ook uit het niets 1-3 door een afstandsschot waar de wind vat op kreeg. We waren weer bij de les en al snel viel de 1-4, die bracht zekerheid dat we de wedstrijd van de buren wel zouden winnen. Colin liep door de verdediging als een warm mes door de boter en scoorde fraai. De 2-4 doen we net of die niet is gevallen. Het was daarna wederom Colin die de 2-5 maakte. De 2-6 komt op naam van Gino, die zo toch weer 2 goals meepikt deze wedstrijd. Bij de goals viel het vooral op dat we overspeelde, strooide met passes en dat we steeds meer zien dat het team staat als een huis. De slordigheden moeten er nog uit maar we zien de stijgende lijn binnen het team. De assists die worden gegeven zijn vaak van grote klasse en als je breed moet staan dan ga je langs de zijkant om de ruimte te benutten en als aanspeelpunt te dienen. We moeten nog meer voetbal slimheid krijgen maar we zien wel dat de spirit groot is. Knappe pot mannen en weer 3 punten erbij.

Deze wedstrijd gaat de boeken in als nat en koud. De douche was dan ook de beste vriend van de mannen vandaag. De kantine werd nog even bezocht en Philippe werd een hart onder riem gestoken met een grote kaart. Biertje erbij voor de coaches en snel naar de Godenzonen kijken op TV. Daar kunnen we nog wel wat van leren al zijn de voorzetten en de splijtende passes van Wessel en Ryan vaak al van grote klasse. De verdedigende acties en de aansturing van achteren door Pepijn en Mischa zijn gaaf om te zien. Levi en Atalay met hun dribbels en slimme trucjes zijn leuk voor het publiek (nu nog effectiever worden) en niet te vergeten de inzet van Gino en Milo die fantastisch is. Colin met zijn neusje voor de goal en dat maakt deze mannen tot een heerlijk team om te coachen. Je zou bijna denken dat we een kampioenselftal zijn. 

De engelen zingen alleen niet maar we horen wel zingen….

“Bèrrege Bèrrege Bèrrege”


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.