Home » Teams » Jeugd » JO10-2 » FC Bergen - Cluzona (2-9)

FC Bergen - Cluzona (2-9)

Gepubliceerd op 7 december 2019 om 11:22

Een regelrechte oorwassing deze week.

We begonnen sterk aan deze pot, de woorden in de kleedkamer voorafgaand aan de wedstrijd hadden indruk gemaakt en we waren scherper dan normaal. We kwamen zelfs voor door een mooie aanval die via Milo bij Gino terecht kwam en die ronde fraai af. 1-0 stond het en dat was op dat moment terecht te noemen, we hadden al meerdere kansen gehad en het was aan de keeper van Cluzona te danken dat het maar 1-0 was na 5 minuten. Wessel had wat pech met schoten vanaf de tweede lijn helaas. Het was met een flitsend schot dat Cluzona langszij kwam, Colin (die de eerste twee kwarten keepte) kon er niet bij helaas. Het was Cluzona dat voor rust nog op 1-2 kwam en dat was terecht te noemen. Deze jongens liepen zich te pletter (gebruikte het hele veld en draaiden slim weg bij onze spelers), wij stonden teveel stil waardoor en weinig afspeelmogelijkheden waren. We mochten van geluk spreken dat het maar 1-2 was met rust.

In de kleedkamer donderde het nadat iedereen eens even tot 20 had kunnen tellen en had kunnen nadenken hoe het anders moest. We moesten anders gaan voetballen was de insteek van iedereen. We trainen scherp, zijn fel aan de bal en in het duel op de training, dat moeten we op het veld ook laten zien op zaterdag vonden ze zelf ook. Het commentaar naar elkaar in het veld was overbodig vond iedereen en de felheid moest omhoog. Wij konden daar als coaches mee instemmen en met goede zin gingen we de tweede helft in. De mannen hadden de neuzen dezelfde kant op staan.

Wat er allemaal mis ging in de tweede helft begrijpen we niet helemaal maar in een mum van tijd was het 1-7. De verdediging stond niet fel te dekken, aanvallers liepen niet vrij en het middenveld hielp niet mee met verdedigen. De taken die iedereen van ons krijgt werden niet uitgevoerd helaas, dat was pijnlijk om te zien. Als er dan ook nog eens boos wordt gekeken naar elkaar (en we elkaar de schuld gaan geven) dan is de teamgeest even weg. Dat is onnodig want we hebben juist de afgelopen weken laten zien dat we als team sterk zijn. 

'Geen daden, maar woorden.'

Deze woorden zeggen genoeg over deze wedstrijd maar toch hebben we ook wel mooie dingen gezien. Het was veel praten en elkaar de schuld geven. Voetbal doe je echter met je voeten en dat ontbrak er bij deze wedstrijd vaak aan.

Er was nog een kwart te gaan en we moesten alles op alles zetten en laten zien dat we beter kunnen. Beter coachen, positief blijven naar elkaar en als blok fungeren. Het was dan ook tof om te zien dat met name Mischa en Atalay fel doorgingen op de bal en daardoor creëerden we weer kansen. Rayen leek ook weer op stoom te komen in het vierde kwart en vond ineens weer wat energie. Het was Gino die nogmaals het net vond na mooi doorgaan aan de zijkant van Levi. Zo leek het toch weer te kunnen. Het was toch Cluzona dat de 2-8 en de 2-9 maakte. Pepijn zat er vaak goed bij als keeper maar deelde ook een beetje mee in malaise.

De gezelligheid was gelukkig wel weer snel terug in de kleedkamer, waar weer werd gelachen. We hopen dat we volgende week een goede wedstrijd op de mat leggen bij Dosko en dat we hand in hand als kameraden optrekken en het veld opgaan en strijden voor elkaar en met trots kunnen zeggen geen woorden maar daden.

Ouders en supporters weer bedankt dat jullie er waren in grote getallen.

Toevoeging

Zoals iedere week heeft Leon ook afgelopen week weer een wedstrijdverslag aangeleverd en normaal is dat altijd plakken-kopiëren. Toch voel ik me deze week genoodzaakt om nog iets extra te delen:

iedereen die ons kent en ons bezig ziet met de jongens weet dat we 100% het beste voorhebben met de kids en hen plezier willen bieden. Dit is ons afgelopen weekeind niet gelukt. Daar hebben wij net zoveel debit aan als de de prestatie in de wedstrijd, zo niet meer. Als leiding zijn we er niet trots op dat het niet lukte en daar zullen we zelf iets aan moeten doen. Ik heb met positieve verwondering gekeken naar hoe Robin met Mischa bezig was ondanks de malaise in de wedstrijd en besloten dat we hier op deze manier meer aan hadden gehad. Vaak lukt het ons wel, vandaag helaas niet, maar het is wel de manier om het te blijven doen. Dat mag iedereen van ons verwachten.

 

Michael


«   »