Home » Teams » Jeugd » JO10-2 » FC Bergen - Roosendaal (9-3)

FC Bergen - Roosendaal (9-3)

Gepubliceerd op 8 februari 2020 20:56

FC Bergen - Roosendaal (9-3)

Krabben tegen de Tullepetaonen: voor ons was het voor het derde jaar een weerzien met een club uit Roosendaal en we wilden nu eindelijk eens laten zien wat we waard waren tegen de mennekes uit Roosendaal.

We begonnen furieus en dat resulteerde al snel in een prachtig doelpunt van Rayen. Het was er een die zo uit FIFA20 kwam, achterin fel doordekken en via de zijkant naar voren spelen en met een afgemeten voorzet kon Rayen hem zeg maar 'binnen pissen'. Dat was me effe n opsteker zeg en we gingen dan ook vol door op de aanval. Het was die slimmerik met zijn snelle pootjes (Colin) die de 2-0 magistraal binnen tikte. De verdedigers van Roosendaal hadden deze vliegensvlugge krab al een keer de pas afgesneden maar de goed leidende spelbegeleider, zag er geen pingel in. Het was na deze terechte voorsprong aan onszelf te danken dat we achter kwamen door een paar goede acties en doorzettingsvermogen van Roosendaal. Het werd weer een wedstrijd en de rust kwam als geroepen. In de kleedkamer werden er stevige woorden gezegd tegen elkaar en de neuzen gingen dezelfde kant op. Dat kunnen krabben als geen ander en met meer dan frisse moed werd er afgesproken dat we voor de volle winst gingen en dat we de ouders een goed dweilweekend wilden bezorgen.

Het was Wessel die koud in de tweede helft de 3-3- binnen knalde. De ouders waren nog aan de koffie en zagen de goal helaas niet. De vreugde was er niet minder om en we gingen vol door, de 4-3 en de 5-3 waren fraaie goals en niet van schoonheid, maar we toonden onze klasse als elftal en het doorzettingsvermogen van Mischa en Colin was fantastisch. Het was te merken aan de tegenstander dat ze moeite hadden met het spel van de Krabben. Niet alleen hands werd er gemaakt maar ook Colin werd stevig aangepakt en de spelbegeleider voelde de noodzaak om te gaan optreden als scheidsrechter en het was dat hij zijn kaarten was vergeten anders waren er zeker gele kaarten getrokken door hem. De wedstrijd werd iets grimmiger zoals je kan lezen maar dat was juist extra olie op het vuur en de 6-3 was een prima aanval van FC Bergen en Colin maakte zijn hattrick vol. De credits voor deze goal gaan niet alleen naar hem maar ook met name naar Levi die fel doorging achterin en de bal prima afpakte. Het was echt voor de coaches een genot om naar te kijken en de ouders gingen zich ook roeren langs de kant op een goede positieve manier. Het werd steeds duidelijker dat de Tullepetaonen te pakken waren vandaag. De traantjes kwamen tevoorschijn bij de tegenstander en dat was voor ons reden om extra aan te zetten. We pingelden en knalden er lustig op los en ook Atalay en Pepijn scoorde nog en zo werd het uiteindelijk 9-3. Dat was dankzij ons als team, trots op het gehele elftal waarbij het al begon in de kleedkamer. De teamgeest en samen willen winnen spatte er vanaf. Milo was een rots in de branding in de goal en stond zijn mannetje. Noah met zijn snelheid liep zich weer “te pleuris” en bleef draven. De gedrevenheid van Wessel om te willen scoren en te blijven knokken voor de bal is gaaf om te zien. Levi en Pepijn laten zich achterin niet wegzetten en zijn als koppel super sterk achterin. Rayen, die weer helemaal terug na een weekje ziekbed, was weer de diesel doorzetter zoals we hem kennen. Mischa draaide en kapte er op los en Atalay was gedreven met zijn pingels langs de zijkant. Gino stond zijn mannetje en gaf alles wat hij had en met een paar mooie acties was hij zelfs dichtbij een goal. Het was met name de vliegensvlugge en gedreven Colin die zorgde voor gevaar voor de goal en met een heuse hattrick was hij belangrijk voor de winst vandaag.

Bovenal staat de teamgeest en de wil om te winnen vandaag. We hebben de Tullepetaon eens even stevig de nek omgedraaid en ze een dikke Bergse Neus laten zien.

De avond was nog lang en dat hebben ze geweten in ‘t Krabbegat.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.