Home » Teams » Jeugd » JO10-2 » METO - FC Bergen (5-1)

METO - FC Bergen (5-1)

Gepubliceerd op 18 februari 2020 om 12:37

We waren meer dan ooit gemotiveerd om wederom bij Meto de punten weg halen. De wedstrijd van eind 2019 hadden we allemaal nog vers in ons geheugen en de rode jassen waren schoon en fel van kleur. De ouders hadden er zin in want het was weer een massale opkomst, dank daarvoor. We hadden zowaar medewerking van Meto gekregen en de wedstrijd begon pas om 10 uur. De wedstrijd stond helaas wel onder leiding van een bijzondere spelbegeleider en die had het niet door dat het om een wedstrijd ging met kinderen, lees later maar meer in dit stukje.

Mischa ging keepen en dat ging hem goed af, in het begin was hij rustig aan de bal en dribbelde geweldig in gaf goed passes naar voren, hij beloofde dat hij in de tweede helft nog verder zou schieten gaf hij aan met wind mee. Hij was nu al bezig met de tweede helft terwijl we net waren begonnen. Het leek in begin alsof we bang waren voor de bal en de jongens die een kop groter waren. Meto kwam snel op een 2-0 voorsprong en dat was op dat moment verdiend. De looplijnen waren niet goed en de dekking en pressie naar voren was onvoldoende. Het was dan ook fijn dat Richard al keelpijn had want anders was hij zijn stem kwijt geweest na het eerste kwart.

Terug naar de wedstrijd, we gingen vol erop vanaf de 2-0 en met een slimmigheidje van de kleinste van het veld werd het terecht 2-1. Colin deed waar hij goed in is, scoren. Dat was tevens het signaal voor iedereen binnen het team en we werden feller en slimmer en de goede passes werden er meer en meer. We voetbalden van achteruit en dat werd helaas afgestraft door de tegenstander. Felle acties en hard inkomen werd Levi fataal en die ging er met een blessure vanaf. Het was een stevige wedstrijd maar dit ging te ver en het was aan de scheids om in te grijpen. Die deed dat niet en daardoor werd de sfeer wat gespannen. Het lag niet aan de rode jassen want hij was tegen alles wat ook maar een beetje met FC Bergen te maken had helaas. Meto mocht met de hand spelen en ook slidings van achter werden niet aangepakt. De rust moest rust brengen en afkoeling bij ons allemaal.

Het was dat we samen met Mok in een kleedkamer zaten dat de sfeer weer terug kwam en we aangaven dat we ons beste beentje voor zouden zetten. Mischa bleef op goal en achterin gingen Noah en Pepijn als een blok voetballen. Snelheid en power deden het goed achterin en dat merkte Meto direct. Fel gingen we erop en dat leidde tot kans na kans maar hij wilde er gewoonweg niet in. Paal, lat en de goed keepende keeper van Meto zorgden ervoor dat het lang 2-1 bleef. Het was dan ook een oude voetbalwet dat als je zelf niet scoort………… ja helaas de ander wel scoort. De 3-1 en de 4-1 vielen vlak na elkaar en dat was gelijk ook het breekpunt voor ons. De 5-1 was een formaliteit maar wat een gave pot hebben we op de mat gelegd. Goed voetbal en passes om van te smullen. Dat er af en toe iets beter kan en moet ja dat is logisch maar daarvoor trainen we ieder week 2 keer als team en dat maakt on sterker. Automatismen en teamgeest gaan ervoor zorgen dat de doelpunten vanzelf gaan vallen en we met de 3 punten in de pocket naar ’t Krabbegat kunnen voortaan. Hieronder nog wat wist je datjes:

  • Wessel zelf zijn veter strikt en daardoor kei hard kan schieten;
  • Rayen zo goed luistert naar de leiders dat hij zijn man zelfs volgt als die gewisseld wordt;
  • Atalay alleen een rechterbeen heeft en we volgende keer zijn rechterbeen in het gips zetten zodat hij wel met links moet schieten;
  • Colin nog sneller moet worden en moet leren horden lopen zodat ze hem niet meer kunnen schoppen;
  • Pepijn zo hard kan schreeuwen (bij een overtreding op hem) dat de ambulance al kwam aanrijden vanuit Bergen op Zoom;
  • Leon trots is op zijn fluitkunsten, hij mag wel een hele wedstrijd vol maken. Dat mocht de scheids bij Meto niet, die werd halverwege vervangen;
  • Noah in een innige strijd was met de tegenstander, ook als de bal niet in de buurt was;
  • Levi een bikkel is en een hard hoofd heeft;
  • Mischa dacht bij de 5-1 dat zijn voet groter was en daardoor de bal miste;
  • Gino vaak zijn neus achterna liep en het motto van de Vastenavond wel erg sereneus nam.

Het gave is dat we echt een super wedstrijd hebben gespeeld waar we trots op mogen zijn. Eendracht en teamgeest dat maakt ons sterk en we stonden vaak hand in hand, zelfs met de tegenstander wat ook laat zien dat we team zijn. En als we dan toch 2 uitspraken relaterend aan 2 profclubs erin gooien: WZFWZDL

WIJ ZIJN FC BERGEN, WIJ ZIJN DE LEUKSTE!

 

Het werpt zijn vruchten af dat we twee keer in de week samen trainen. Eerst effe Vastenavond vieren en dan op naar de volgende pot.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.