Home » Teams » Senioren » Zaterdag 1 » Uitmuntend FC Bergen stuurt SPS met 6-klapper terug naar Poortvliet

Uitmuntend FC Bergen stuurt SPS met 6-klapper terug naar Poortvliet

Gepubliceerd op 28 september 2019 om 15:04

Zaterdag 28 september, tijd voor de eerste officiële thuis wedstrijd van het seizoen. Op het programma, de wedstrijd tegen SPS afkomstig uit poortvliet. Wat we wisten van SPS is dat het een stugge en fysieke ploeg is en met de resultaten die ze behaald hebben, een tegenstander die we zeker niet mogen onderschatten.

1,5 uur van te voren was iedereen wel aanwezig en dat bleek achteraf een beetje te vroeg. De spelers van FC Bergen waren al klaar om de wedstrijd te beginnen terwijl de spelers van SPS pas net de parkeerplaats op kwamen rijden. Een goede voorbereiding is het halve werk zullen we maar zeggen. Dit keer geen brakke of dronken spelers maar wel een hoop blessure gevalletjes. Daarom wat wijzigingen in de opstelling, door afwezigheid van topscorer Ruben nam Nicky Jansen plaats in de spits samen met Brandon Masseurs, die na weken blessureleed zijn rentree maakte. Wouter kon door zijn te lage pH waarde niet meespelen en moest tegen zijn zin in 90 minuten vlaggen. Door vele verschuivingen vind u de opstelling onderaan bij de foto's.

Na dat het verzoek voor een drinkpauze werd afgewezen door de scheidsrechter floot hij voor het begin van de eerste helft. FC Bergen en SPS kwamen aardig uit de startblokken. Beide teams wisten wat kansen te creëeren maar het was FC Bergen dat op voorsprong kwam. Brandon zag Daniël vrij staan en gaf de bal voor, Daniël liet zijn specialiteit zien aan de tegenstander en kopte de bal in de verre hoek 1-0!! FC Bergen pakte door en liet bij vlagen aardig voetbal zien. Het duurde dan ook niet lang voor dat het 2-0 werd. Perry ontving de bal in de 16M, moest de bal breed leggen op Daniël maar Perry zijn egoïsme was te groot en hij besloot hem zelf in de korte hoek te prikken 2-0!! Het verzet van SPS was al snel gebroken. Ze moesten meer aan gaan vallen en dat leverde meer ruimte op voor FC Bergen. Pim die eerst nog van verre afstand de lat raakte mocht toch nog een doelpuntje meepikken. Brandon nam de bal aan, draaide weg bij zijn tegenstander en stak pim weg met een mooie steekbal. Dit keer had Pim de bal breed moeten leggen op Perry maar ook Pim had oogkleppen op en ook hij koos voor de korte hoek 3-0!! Ondanks het egoïsme van bepaalde spelers stond het toch 3-0. Een uitstekende ruststand zou je zeggen maar FC Bergen wilde meer en dat kregen ze ook. Net voor rust werd Nicky diep gestuurd door Brandon, hij liep 1 op 1 op de keeper af en wist het hoofd koel te houden, met een laag schot in de verre hoek tekende hij voor de 4-0!!

 

Na 3 wedstrijden was er eindelijk een tevreden trainer in de rust en had hij weinig aan te merken op het vertoonde spel in de eerste helft. Er werd veel gelachen en iedereen wist dat de buit wel binnen was.

Aan het begin van de 2e helft moest iedereen weer even het knopje omzetten van het standje lachen, gieren, brullen naar het standje serieus, vechten, afmaken. Het duurde dan ook wel een tijdje voor dat de 5-0 viel. Brandon die zijn tranen liet vloeien omdat hij al een tijdje de bal niet meer had gehad, werd diep gestuurd door Jens. De verdediger leek de bal weg te kunnen koppen maar door een slim duwtje van Pim kwam de bal alsnog bij Brandon. Niemand kon hem nog afstoppen en hij schoot de 5-0 tegen de touwen. Een nieuw motto was geboren, alle ballen op Brandon! Dat resulteerde dan ook in een razendsnelle 6-0. Brandon maakte na een individuele actie de 6-0 en daarmee tekende hij voor zijn 2e van de middag. Het laatste kwartier was de tank ver leeg bij een aantal spelers van FC Bergen en kreeg SPS nog een aantal goede kansen. Het enige probleem voor SPS was de keeper Jeffrey waarvan de tank nog niet leeg was. Hij zorgde de gehele wedstrijd met een paar fantastische reddingen dat het doel schoon bleef en de 6-0 tussenstand ook de eindstand werd. Brandon werd met 2 doelpunten en 3 assist verkozen tot KING OF THE MATCH.
De derde helft heeft tot 07:30 geduurd dus ook deze 3 punten zijn weer goed gevierd.

 

Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd en dan nemen we het op tegen Noad 2. Noad heeft zowel in de beker als in de competitie nog geen punt verloren. Het lijkt er op dat dit de eerste echte test gaat worden voor de mannen van het 1e. Het gehele team is in bloedvorm en het zal weer een wedstrijd worden vol met passie en strijdlust. De mannen van Noad kunnen hun borst nat maken want er valt niks te halen in ons prachtige Bergen Op Zoom.

We hopen jullie aankomende zaterdag om 14:30 te zien op Sportpark De Markiezaten!!!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.