Laten we dit verslag gewoon is beginnen op vrijdag 4 oktober. Dierendag, een mooie dag voor Danny, Mike en Stefan om hun varkentje Youri is in de watten te leggen, met een avondje dranken feest in de bruisende stad Antwerpen.
Nog voor de mannen met hun varkentje Youri in Antwerpen aangekomen waren, kwamen de eerste beelden al online van een zatte Youri met een fles smirnoff aan zijn mond (beelden hieronder). Eenmaal aangekomen in Antwerpen verschenen de laatste beelden op social media. Youri met zijn buik vooruit en zijn holle rug dansend door een club in Antwerpen. Toen gebeurde het onvermijdelijke, de mannen raakten het varkentje kwijt. Na 54x bellen besloten de mannen terug naar Bergen Op Zoom te gaan want er stond immers een belangrijke wedstrijd op het programma.


5 Oktober, een dag met prachtig voetbal weer. Niet te warm, niet te koud gewoon lekker zo als het hoort. Dit keer hadden we afgesproken uiterlijk om half 2 aanwezig te zijn. De verhalen over Antwerpen gingen rond in de kantine en het was afwachten of Youri op zou komen dagen. Hij had inmiddels al 10 uur niks van zich laten horen. De spelers maakte zich nog geen zorgen want 2 weken geleden tegen BSC was hij ook al te laat.

Het was tijd voor de wedstrijd tegen Noad. De opstelling (zie bijlage) werd gegeven door De heer Ton Masseurs die dit weekend werd bijgestaan door coach/beroepsalcoholist Michiel Wilting. Toen de 4 supporters hun plekje rond het veld hadden gevonden floot ervaren arbiter Jan S. voor het Begin van de wedstrijd. FC Bergen vloog uit de startblokken want binnen de minuut schoot Brandon op aangeven van Perry de 1-0 tegen de touwen. Een super begin voor de mannen van Ton en Mick. Helaas kantelde de wedstrijd daarna volledig en stond FC Bergen onder druk. Een speler van Noad dribbelde de 16 meter binnen en werd in zijn rug geduwd door penalty veroorzaker van beroep Perry. De penalty werd feilloos ingeschoten en dus stond het al vrij snel weer gelijk. FC Bergen kreeg geen grip op de wedstrijd en vooral niet op de aanvoerder van Noad. Een oude, lange, kalende man die hier en daar met prachtige passes strooide. Het middenveld verzoop en na een paar keer goed wegkomen van FC Bergen viel dan toch de 1-2 voor Noad. Een speler van Noad kreeg de bal, veel tijd en kon rustig de spits uitzoeken die ook helemaal vrij stond. Hij maakte de 1-2 en FC Bergen moest iets verzinnen om hier weer boven op te komen. In het voetbal heb je tactische genieën en gelukkig hebben we er daar 2 van genaamd Mick en Ton. Zij kozen er voor om tegenover de 4-3-3 van noad ook een 4-3-3 formatie weg te zetten zodat iedereen gewoon z'n eigen mannetje had om uit te schakelen. Dit werd overigens niet doorgegeven met briefjes maar gewoon een luide stem, daar kan Mark van Bommel nog wat van leren. Deze omzetting bleek een tactische meesterzet van het gouden duo want de wedstrijd kantelde weer de andere kant op.
Het middenveld kwam weer boven Jan en FC Bergen werd sterker en sterker. Een voorzet op Daniël die hem met zijn schouder verlengde, en zo de bal bij Ruben kreeg leidde tot een mooi doelpunt en de 2-2! Nog voor rust wisten de mannen weer de voorsprong te pakken. Daniël die zijn dikke reet in de strijd gooide, veroverde de bal en liet het publiek smullen door met buitenkant voet super spits Brandon voor het doel te zetten. Hij schoot de bal hard en laag in het zijnetje en liet het sportpark ontploffen van vreugde. Arbiter Jan S. floot voor de rust en de spelers zochten tevreden de kleedkamers op. De tactische aanwijzingen van Michiel en Ton werden aangehoord en de spelers gingen vol goede moed terug het veld op.

 

Het was zaak om de eerste 20 minuten te overleven en de voorsprong te behouden. Noad zou dan gas terugnemen en FC Bergen zou er dan overheen kunnen walsen om het karwei af te maken. Helaas duurde het 15 minuten voordat de noad de 3-3 kon maken. Noad dat hierdoor weer meer geloof kreeg dat er wat te halen viel in Bergen Op Zoom, bleef doordrukken maar door uitstekend keeperswerk van Jeffrey bleef FC Bergen op de been. Door het doordrukken van Noad kwamen er ook counter mogelijkheden voor FC Bergen. Brandon die de bal ontving werd onderweg naar het doel vastgehouden maar hij kon zijn weg tot in de 16 meter vervolgen. Hier werd opnieuw een overtreding gemaakt en ging hij slim naar de grond. Arbiter Jan S. kon niks anders dan fluiten voor een penalty.
Brandon ging zelf achter de bal staan en schoot met overtuiging de bal in het doel 4-3. Noad probeerde nog van alles maar keeper Jeffrey is in topvorm. Als kers op de taart moest Noad de wedstrijd nog afmaken met 10 man door een overtreding op Patrick waarbij hij geel kreeg en vervolgens de scheidsrechter uitschold en hiermee direct rood pakte. Arbiter Jan S. floot voor het einde van de wedstrijd en FC Bergen kon weer 3 punten bijschrijven.

Na de wedstrijd keken de mannen snel op hun telefoon om te kijken of Youri al een teken van leven had gegeven maar nee nog steeds niks. Toen Youri om 18:00 nog steeds niks van zich had laten horen begonnen de spelers zich toch wel zorgen te maken. Er werd contact opgenomen met de moeder van Youri, die al wist waarvoor we belde. Zij gaf aan dat het varkentje nog in coma lag op bed. De bewoners van Antwerpen kunnen opgelucht adem halen want Youri zal na dit avontuur voorlopig niet meer naar Antwerpen gaan. Milfhunter Wout heeft overigens de stad niet gehaald want hij sneuvelde al na zijn bezoekje aan de McDonald's

 

Aankomende zaterdag om 12:00 staat de wedstrijd tegen DE Welberg op het programma. Vorig jaar kampioen geworden in de 5e klasse en dit jaar na 3 wedstrijden nog ongeslagen in de competitie. Opnieuw een pittig potje maar hopelijk weer met 3 punten naar huis.

We hopen jullie 12 oktober te zien op sportpark 't Zandbaantje.