Home » Teams » Senioren » Zaterdag 3 » Hattrick der superlatieven

Hattrick der superlatieven

Gepubliceerd op 21 september 2019 om 16:11

Vandaag stond de uitwedstrijd naar De Fendert 6 op het programma. Met in gedachte de twee oorwassing van 2 seizoenen geleden, was er geen reden om aan te nemen dat het een makkie zou worden. Jaap 'de-alles-kan-en-mag-kapot-want-het-kan-nog tank' Bakx stond 's morgens om 08.30 al in het clubhuis met zijn voetbalschoenen aan... 'even inlopen' was de motivatie.

De eerste helft begon na een zeer lange warming-up van FC Bergen kant. Ongekend! De motivatie stroomde van links naar rechts over het gigantische veld van De Fendert. Het was allemaal wat onrustig en onwennig in het begin. logisch, want de meesten van ons spelen pas een decennium samen met elkaar. Dit resulteerde in het eerste superlatief van vandaag: #1 de fabelachtige, met buitenkant scheenbeen, eigen goal van Harold Wilting. Geen nood aan de man, de kansen zouden wel komen!

In de periode hierna had FC Bergen duidelijk het betere van het spel, er werden veel kansen gecreëerd... en gemist. Enkele minuten voor rust passeerde superlatief #2 de revue: wederom Harold Wilting, slalomde als volleerd olympisch skiër, door het middenveld en de verdediging van de Fendert om vervolgens ook nog eens de keeper te passeren en de bal terug te leggen op Denny Oosterwaal. De situatie eindigde met een misser van laatstgenoemde met buitenkant rechts via de buitenkant van de paal op luttele meters van het nagenoeg open goal. Het is dat ze bij de Fendert geen 'lulletje van de week' troffee hebben, maar we reiken hem toch uit!

De impasse bij rust was 1-2.

Na rust was het snel gespeeld. De ene goal was nog mooier dan de ander. Vloeiende combinaties zorgden continue voor dreiging. Zeer comfortabel en gemoedelijk liepen we uit naar ruime cijfers totdat...... superlatief #3 zich voordeed. In een poging de spits van Fendert 3 van scoren af te houden, ging Harold Wilting als een gepensioneerde WWE worstelaar aan de arm hangen van zijn tegenstander. Iedereen zag dat dit ruim binnen de 16 meter was, het was zelfs een doorgebroken speler, dus Harold kwam goed weg met slechts een penalty tegen. De opmerking van hem naar de scheids 'Maar ik heb ook al een eigen doelpunt gemaakt' kon op geen enkele sympathie rekenen. Gedecideerd en absoluut zonder noodzakelijk ingrijpen van de VAR wees hij naar de stip. De eindstand was 3-9 in het voordeel van FC Bergen.

Helaas viel Tijs vlak voor tijd nog uit met een ogenschijnlijke zweepslag. Maar als dat zo heftig is als de enkelblessure van Jaap dan staat hij volgende week weer gewoon op het veld.

Mannen bedankt, volgende week tegen 'hen waarvan we de naam niet uitspreken tenzij we er k*t voor zetten' dus op tijd naar bed vrijdag!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.