Home » Teams » Senioren » Zaterdag 3 » Revanche of Harry

Revanche of Harry

Gepubliceerd op 28 september 2019 om 16:37

Vandaag startte dan eindelijk de competitie voor dit ervaringsgedreven ensemble. Op het programma stond een thuiswedstrijd tegen M*C'17 en voor ons was het een onbekend team. Met een prima uitkomst van de weersvoorspelling aan onze zijde, startten we rond 14.30 aan de match.

Om 14.33 had iedereen zijn tong op zijn voeten hangen en werden we in rap tempo van links naar rechts gedreven. We kwamen weinig aan de bal of konden hem niet lang in de ploeg houden. De eerste 10 minuten voelden als een ochtend na neuzebal 🥵. Die mannen hadden er een goed tempo in en konden allemaal meer dan behoorlijk ballen zeg maar...

Na een kleine 20 minuten kwamen we wat beter in de wedstrijd. Harry schoof iets door, Jurgen zetten de boel achterin weg en zij bleven met 4 verdedigers tegen onze 2 spitsen staan. Langzaam aan kregen we de ruimte om eruit te komen en kort achter elkaar braken zowel Harry als Jochem een keer door. Helaas stond het vizier niet op scherp en beide kansen waren net zo plotseling voorbij als ze ontstonden. Een paar minuten later was het dan toch reden tot juichen: Jurgen corrigeerde of promoveerde een bijzonder kunstig ingespeelde bal van Ton tot assist, door Merijn strak en diagonaal in te spelen in de zestien van de tegenstander. Zonder aan te nemen plaatste Pien de bal met links in de rechter onderhoek ⚽️. Alhoewel M*C ook een bal tegen de lat heeft gehad en vooral veel druk had, kwamen zij niet tot uitgespeelde kansen. Een wereldredding van Ronald zorgde er nog voor dat we met een 1-0 voorsprong gingen rusten. Dit was een erg lekkere tussenstand na een zware eerste helft... was lang geleden zeg maar.

De tweede helft liep eigenlijk zoals de eerste geëindigd was. Wij stonden compact, gaven geen uitgespeelde kansen weg en kregen in het eerste kwartier maar liefst 3 kansen 1-op-1 met hun keeper. De score werd helaas niet uitgebouwd waardoor het onnodig spannend bleef. Na 90 minuten waren we tevreden als Duitsers: 90 minuten onder druk maar toch winnen we.

 

Het mag en dient gezegd te worden dat de Man of the Match verkiezing in de Voetbal.NL app wekelijk op een farce begon te lijken. Het blijft een kwestie van smaak (want we doen niet aan objectiviteit) maar Harry leek toch wel heel sterk vandaag. Samen met Jochem hadden ze op de juiste momenten het middenveld in handen, Jurgen regisseerde 'la defense' en dat zorgde er weer voor dat Ronald relatief weinig te doen had. Heren, goed gedaan!!

 

Uiteraard begon na de wedstrijd de training rond 16.30 uur en getuige de foto van het de eindpartij was het een succesvolle training.

Klik hier om een tekst te typen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.