Home » Teams » Senioren » Zaterdag 3 » Supersum of Comedy Capers?

Supersum of Comedy Capers?

Gepubliceerd op 19 oktober 2019 om 13:42

Al weken lang staat de lokale media vol over een fenomeen genaamd 'Supersum'. Vluchtig door de informatie lezend, kon ik eruit opmaken dat het ging over een spektakel met een verhaal over tactiek, verdediging & aanval en een strijd op lokale bodem. Ik denk dat ik dan ook voor ons allemaal spreek, als ik namens FC Bergen Za3, de hele organisatie van Supersum bedank voor de sublieme aankondiging en beleving die zij rond onze wedstrijd hebben gecreëerd! Zonder hier duidelijk over gecommuniceerd te hebben vooraf, zijn we ontzettend trots en blij dat de organisatie 'De Vierschaar' dergelijke aandacht schenkt aan inderdaad een lokale strijd.

Zo tijd voor de serieuze zaken.... vandaag mochten we de kicksen aantrekken en gaan strijden op het veld van Vrederust. Op het welbekende veld met het welbekende hoge gras op het welbekende sportpark met de welbekende kleedkamers en de welbekende gezellige kantine mochten we aantreden tegen de welbekende tegenstander en zoals verwacht zou er een welbekend resultaat volgen... toch?

We begonnen stipt 12:00 uur aan de wedstrijd. Das is toch even wennen hoor zo'n wedstrijd rond de vroege ochtend. Het tempo lag laag, de eerste kansen waren wel voor ons, maar heel soepel ging het allemaal niet. Na een kwartier kreeg Vrederust meer grip op ons en kwamen ze er soms gevaarlijk uit. Het was dankzij goed opletten van Alex, ja Alex, je weet wel... die brandblussende feestDJ (klinkt toch wat beter dan 'op slechte muziek dansende brandweerman') die ongeveer 1x per 16 maanden onder de lat kruipt, dat het 0-0 stond. Voor degenen die hem niet kennen, hier stelt hij zich even voor:

En toen was daar een moment van supersum... als een inslaande V2 raket op de Hoofdlaan schoot Jochem, na een zelfgeclaimde assist van Harry (onthoud die naam!) de bal destructief in de korte bovenhoek. De eerste veldslag was gewonnen en we verwachtten dat Vrederust zich verder zou terugtrekken in hun loopgraven.

Niets was minder waar! Zoals in iedere strijd hadden wij vandaag ook deserteurs. Met man en macht probeerden 2 specifieke personen, concreet Harry (daar is ie weer) en Jaap, onze victorie te saboteren.

Harry dacht tot 2 keer toe dat hij de ruimte had van een Panzertank om uit te verdedigen en de 3e keer was hij camouflageblind want de spits van Vrederust in een groen tenue was toch wel slecht zichtbaar op een groen veld. Toen in het heetst van de strijd onze aanvalsleider Jaap in zijn spreekwoordelijke hart werd getrapt door de grensrechter van Vrederust (buitenspel is toch gewoon mond houden en doorspelen?), stonden we bijna met 10 man. Maar onze hospik Jochem en zuster Pien hielpen Jaap aan zijn verstand en zo haalden we toch met 11 man de rust.

We waren zeker niet aan de winnende hand, onze tactiek was strategisch niet sterk genoeg en onze loopgravenlijnen waren onduidelijk of niet aanwezig. Drastische veranderingen waren tijdens het staakt het vuren dan ook noodzakelijk. Bij aanvang van het tweede stuk riep veldmaarschalk Stoffels nog vol overtuiging: 'Hier gaan we het nog moeilijk krijgen.'

Toen was Jaap het beu. Binnen 10 minuten scoorde hij 2 keer en gaf een assist. Als de slag bij Dresden werd ook deze strijd in een oogwenk beslist. Het gat was geslagen en al snel werd er uitgebouwd naar een comfortabele 0-5 voorsprong. Maar zoals het een echte aanvalsleider betaamt, was winnen alleen niet genoeg. 'Vernederen is leuker dan winnen.' riep Jaap dus hij ging en hij gin en hij ging maar door... totdat de leider der strijdkrachten in greep: Jaap werd naar de kant gestuurd, hij benadeelde zijn kameraden & 10 minuten lang moest er tegen een meerderheid gestreden worden. Zijn kameraden namen dit niet in dank af, voor straf werd Jaap 's avonds naar Waalwijk gestuurd om de slechtste wedstrijd van Ajax in tijden te bekijken. Tevens denkt onze maarschalk na over het toepassen van de bijna vanzelfsprekende maatregel voor Jaap:

Uiteindelijk eindigde de strijd in een duidelijke en terechte victorie met 1-7 voor FC Bergen. De opponent is verdreven en voor in ieder geval een seizoen weer bedwongen.

Komend weekeind vieren wij de bevrijding hiervan, ook wel weer leuk dat de bevolking met ons meedenkt en een hele taptoe organiseert, maar stiekem hadden we niet anders verwacht na dit 'supersum'.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.