Home » Teams » Senioren » Zaterdag 3 » 'Het is ene mens van vlees en been'

'Het is ene mens van vlees en been'

Gepubliceerd op 23 november 2019 om 11:37

Vandaag stond de wedstrijd tegen DVO'60 op het programma. Voor ons altijd een leuke tegenstander maar ook altijd een zware pot. Met een onmeetbare volhardendheid trekken we onszelf door de 'coachloze periode' heen. Zonder afbreuk te doen aan discipline, was iedereen ongeveer bijna op tijd aanwezig en tot op 'het been' gemotiveerd.

De bal ging rollen om 14:30 uur en al snel werd duidelijk dat we het beste van het spel hadden. De bal ging al soepeler rond dan de afgelopen weken en wederom werden er weinig kansen weggegeven. Je kon wel zien dat iedereen met zijn 'beste been' uit bed was gestapt. De aanwezigheid van Jaap op de flank zorgde voor enige hilariteit bij de bebaarde spits van DVO: 'Die vlagger van jullie is wel fanatiek he?' en plots werd Harold Dam diep gestuurd, kronkelde als een ware anaconda om de uitkomende keeper en schoof de bal met zijn 'chocolade been' in de verre hoek. De 0-1 was gerealiseerd en daarmee de voorsprong een feit.

De conversatie tussen de spits van DVO'60 en Harold & Remy bleef gemoedelijk. Op sommige momenten was het zelfs gezellig te noemen. Hypotheekrentes, poepluiers en de keeper van DVO waren onderwerp van gesprek. De alleraardigste spits liet nog optekenen dat de eerste 3 wedstrijden van het seizoen goed waren bevallen en dat ze daarna in een dal kwamen omdat de keeper er niet was. 'Hij maakt altijd het verschil' was zijn afsluitende opmerking.

 

'Werkt hij bij de radio? Hij lult zoveel.'

In de stilte die hierna viel klonk plotseling voor de 3e keer het geschalk van een eenzame spits die verbannen was naar de vlaggerpositie: 'Ja, boem! 2-0' klonk het voor de derde opeenvolgende keer. Maar helaas wist het net weer niet te bollen. De daaropvolgende uittrap van DVO kwam terecht bij Ronald. De spits van DVO had weer een bezinningsmoment en vroeg vrij plotseling en serieus aan ons: 'Werkt die vlagger bij de radio?' waarop de volledige achterhoede van FC Bergen elkaar vragend aan keek: Wat bedoelt ie nou? Was hij serieus? Van waar deze vraag? Tot het allesomvattende antwoord kwam: 'Nou hij lult zoveel.' en plots werd Jochem weer geactiveerd. Hij stuurde Pien diep die als een ware anaconda rond de uitkomende keeper slalomde en schoof de bal vervolgens beheerst met zijn 'chocolade been' in de verre hoek. Zelden een dergelijk goede kopie gezien van dit meesterwerk.

 

En je gaat dan toch twijfelen he! Is Jochem nou zo goed? Fungeert het ouwehoeren van de spits van DVO als een rode lap? Of begon het allemaal bij Jaap en is hij de hele trigger voor iedereen in het verhaal? We laten deze discussie met liefde over aan Jaap & Jochem. Niet minder blij waren we met de 2-0 voorsprong bij rust.

 

In de rust werd Jochem gewisseld en kwam Jaap erin. Je wilt toch gedegen onderzoek doen naar de oorzaak van het succes van de eerste helft. Binnen no-time liepen we uit naar een 5-0 voorsprong door doelpunten van Denny en Jaap. Vooral de subtiele voetbeweging van Jaap voorafgaand aan de goal van Denny: subliem! Ja jullie lezen het goed... subliem! Chapeau! Koekoek!

De rust keerde weer terug op het veld, DVO kreeg iets meer grip op ons middenveld en de inmiddels geliefde spits van DVO werd wat meer in het spel betrokken. Het is natuurlijk al een tactiek zo oud als de Azteken, maar na pakweg 75 minuten was het hem dan toch gelukt om Harry in slaap te sukkelen en een grove overtreding te laten maken op hem als doorgebroken speler. De toegekende penalty was slechts een milde straf. En net als bij De Fendert uit lag de verantwoordelijkheid voor deze belachelijke actie volledig bij Harry. Zoals gewoonlijk was Ronald kansloos bij de penalty omdat de juiste hoek kiezen niet een van zijn sterke punten is... alhoewel deze nog immer in kaart gebracht worden.

Uiteindelijk liepen we nog comfortabel uit naar een 6-1 voorsprong en hadden we een dikverdiende overwinning te pakken. Toch biljven er na deze wedstrijd een aantal vragen hangen voor onze binnenkort terugkerende coach:

 

  1. Jaap zijn vlaggerskunsten staan buiten kijf. Als je vlagt voor een ingooi op de helft van de tegenstander, aan de overkant van het veld, dan ben je van het allerhoogste niveau! Daarbij is zijn verbale inzet wellicht hetgeen wat ons tot hogere sferen brengt.
  2. Harold Dam in de spits is een daverend succes en goed voor het zelfvertrouwen van de middenvelders. Buiten zijn kopkunsten worden ballen diep nu wel binnen gehouden ;-)
  3. Wat gaan we doen aan Harry zijn buitensporige gedrag jegens doorgebroken spelers? Werkstrafje? TBS?

 

Zoals de traditie groeiende is, werd er gezellig afgesloten in de kantine. De muziek ging aan, de microfoon uit het vet (?) en de 'beentjes van de grond'! Volgende week rest nog een horde tegen het bekende Steenbergen. De overwinning wordt geëist om in de weken erna te kunnen schitteren! Zonder gekheid, verstand erop! Als we averij oplopen tegen Steenbergen, dan moeten we eind mei alsnog naar de IKEA met vrouwlief i.p.v. une route du car plat door ons Krabbegat!


«   »