Home » Teams » Senioren » Zaterdag 3 » We sloegen stijl achterover!

We sloegen stijl achterover!

Gepubliceerd op 8 februari 2020 21:30

Het mag een publiek geheim zijn dat in de periode van leut en gerstenat de gevraagde prestaties achterwege blijven. Deze specifieke wedstrijd was daar geen uitzondering op. Zelfs de aanwezigheid van 'coach' bleek slechts kortstondig het verschil te maken.

Desalniettemin kunnen we misschien wel stellen dat zijn aanwezigheid nét genoeg was. Na een ruim kwartier spelen stonden we immers al 3-0 voor uit tegen Klundert. Het was ongewoon, onverwacht en er hing iets vreemds in de lucht. Op dit moment was het nog moeilijk om hier de vinger op te leggen. Een kleine opsomming van de gekkigheid die heerste:

 

  1. Jaap roept luidkeels over het veld: 'Simpele ballen spelen!' om direct hierop volgend een onmogelijke te spelen. Coach en wisselspeler kijken elkaar aan en enkele seconden later schieten ze gekscherend in de lach. Was Jaap zijn uitvoering minder hilarisch zonder zijn uitspraak? Of is de uitspraak leidend in de hilariteit? 
  2. Bij een belabberde diepe bal van Remy, welke tot ingooi werd verwerkt, besloot de gekrulde rechtsmid van Klunder de bal zelf te gaan halen. 'Zie je wel, ze worden minder scherp!' was zijn strijdkreet, om vervolgens over de hekken heen te springen, zijn rechtervoet vergeten in te trekken en bijna zijn tandjes op de railing uit tufte. Onze linkshalf en wederom wisselspeler kijken elkaar lachend aan: het is weer zo'n middag.
  3. Dezelfde Remy claimde dat er nagetrapt werd, wat wel een terechte uitspraak was en 'er zou nog wel een kaart gaan vallen.' Het restant van de wedstrijd heeft hij geprobeerd om invulling te geven aan zijn uitspraak, maar na een kwartier in de 2e helft kwam hij tot de conclusie dat het niet ging lukken.
  4. Kort hierna, bij een tussenstand van 2-4, besloot onze mid-mid te gaan dribbelen. De keuze was een gewaagde: bij succesvol dribbelen was hij in een keer 3 man kwijt, bij historisch falen zouden deze 3 man als een tsunami op ons afkomen. De niet-terugverdedigende mid-mid van Klundert besloot zijn tactisch vernuft aan te spreken en te zoeken naar de perfecte oplossing: 'Zagen! Zagen! Kom op, zagen!' was het credo van deze voetbalgarnaal. Na korte verontwaardigde reactie van onze kant 'moesten we het niet te serieus nemen.' 

 

Al met al was het wederom een heel erg slordige wedstrijd van onze kant. Na een vliegende start leidde uiteindelijk onze slordigheid ook echt tot kansen voor de tegenstander. Dit kunnen we ons echt niet permitteren! De hele wedstrijd in acht genomen, het uitvallen van Jochem en de opsomming van hierboven, betekent dat we toch echt uit een ander vat moeten gaan tappen. En dan bedoelen we het figuurlijke vat...

 

Dan denk je na zo'n vroege wedstrijd alle gekkigheid gehad te hebben, blijkt onze eeuwige vrijgezellige bitterballenbolsjewiek een heuse relatie te hebben: 'Gevonden op Tinder!' was de magische uitspraak. En tsja... als je alle grappen & grollen voor wilt zijn, dan kun je maar beter direct een foto delen.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.